Închide

A fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de proiectare și execuție a viitorului Institut de Inteligență Artificială din Cluj, azi, costă 105 milioane de lei

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 14, 2023 0 454

A fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de proiectare și execuție a viitorului Institut de Inteligență Artificială din Cluj, azi.

Contractul a fost semnat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu asocierea formată din Kész Construcţii România SRL și SDC Proiect SRL. Acesta are o valoare totală de peste 105 milioane de lei. Clădirea dedicată Laboratoarelor de Cercetare în Inteligență Artificială va fi amplasată în campusul universitar și va acoperi o suprafață de 2.028 de metri pătrați. Suprafața totală a clădirii ajunge la aproape 14.000 mp – 30 de laboratoare, 15 săli suport, săli de conferințe și spații colaborative. ”Institutul se va concentra asupra dezvoltării soluțiilor de IA pentru domenii vitale precum sănătatea, transportul, securitatea cibernetică și multe altele, contribuind semnificativ la progresul economic și tehnologic al regiunii”, arată universitatea.

Citește și:

FOTO. Guvernul a aprobat realizarea noului centru de Inteligență Artificială pe care îl vrea UTCN la Cluj. Cum arată proiectul de peste 25 de milioane de euro?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu