Închide

A fost anunțat line up-ul final al festivalului Jazz in the Park, care a ajuns în acest an la a zecea ediție și are loc în primele patru zile din septembrie. ”Este probabil cel mai complex lineup pe care l-am realizat până acum”

CulturăTop News by Actual de Cluj - aug. 18, 2022 0 183

A fost anunțat line up-ul final al festivalului Jazz in the Park, care a ajuns în acest an la a zecea ediție și are loc în primele patru zile din septembrie.

Festivalul numără în acest an 52 de trupe de 14 țări. Cei care se alătură lineup-ului deja anunțat sunt Skalpel din Polonia, Shay Hazan  din Israel (foto), Guts din Franța, cunoscutul Andi Moisescu, Anna Haus din Germania, Koszika Jazz Folk Duo, Edina & Friends, Alex Cos & Alex Munte Duo, Purple Jam, Sidewalk Troubadours, Yesterdays, Iulian Matei, Bogdan Vaida, Funk You! – toți din România, și alții. ”Am ajuns la forma finală de festival și sunt foarte optimist de ce-a ieșit”, spune directorul festivalului, Alin Vaida. ”Este probabil cel mai complex lineup pe care l-am realizat până acum. De asemenea, vom folosi în festival fiecare colțișor din Parcul Etnografic. Publicul să se aștepte la un eveniment simplu, frumos, îngrijit și relaxant. Îmi doresc foarte mult să iasă bine, cu atât mai mult cu cât toți din echipă vedem acest eveniment drept revenirea la normal”.

 

Toți artiștii vor concerta pe cele cinci scene ale festivalului, din care patru – Church Stage, Backyard Stage, Young Stage și Vinyl Stage – se găsesc în perimetrul Parcului Etnografic al Transilvaniei, iar cea de-a patra – Night Stage – se află în exterior, în imediata apropiere a intrării laterale în Parc. Această scenă este dedicată mai ales artiștilor DJ.

Accesul la festival se face pe baza biletelor și abonamentelor puse în vânzare online pe iabilet.ro, pe iabilet.ro/retea și pe jazzinthepark.ro. Biletele de o zi și abonamentele acoperă participarea și la concertele de pe Night Stage, chiar dacă scena nu este în interiorul Parcului. Cei care doresc să participe doar la concertele de la această scenă o pot face pe baza unui bilet de o zi. Biletele se vor putea cumpăra și de la fața locului, însă pentru evitarea cozilor, organizatorii recomandă cumpărarea lor din timp. Pentru ca publicul să se poată bucura la maximum de experiența Jazz in the Park așa cum și-o doresc organizatorii, capacitatea Parcului Etnografic a fost limitată la 5.000 persoane. Copiii sub 14 ani pot intra gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de cel puțin un adult posesor al unui abonament sau al unui bilet valabil pentru ziua respectivă.
Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan fondat în 2013 și care a adus până acum la Cluj peste 300 de concerte de jazz cu artiști de pe aproape toate continentele, devenind foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. Pe scenele lui au concertat artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei ”’Best Small European Festival”’ la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din Europa și implicit din România care a obținut o distincție la acest eveniment. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu