Închide

A doua încercare pentru Centura Metropolitană din Cluj menită să “salveze” orașul/S-au scos la licitație lucrări de 800 de milioane de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 14, 2023 0 454

Noua licitație pentru centura metropolitană din Cluj va avea loc în luna septembrie, după cum a anunțat primarul Emil Boc. “Tronsonul doi al centurii metropolitane intră în procedura de depunere a ofertelor: 25 septembrie 2023 este termenul pentru depunerea ofertelor. Valoare: aprox. 800 milioane euro. A fost validată in SEAP licitația pentru acest tronson, a arătat primarul pe pagina sa de Facebook.

Deja, un prim tronson de din centura metropolitană, cel de la ieșire/intrare din Cluj-Napoca până la zona de acces pentru Spitalul Regional de Urgență din Florești, are licitația adjudecată și urmează să fie semnat contractul. “Avem desemnat câștigătorul licitație pentru primul tronson al centurii metropolitane, nu avem contestații depuse, vom putea semna contractul de proiectare și execuție în perioada următoare. Denumire câștigător: Asocierea VIAROM CONSTRUCT (Leader)- Electrogrup, Valoare: 92.240.936,79 lei fără TVA, Perioadă contract: 20 luni, din care 6 luni proiectare și 14 luni execuție”, a mai arătat Boc pe Facebook.

Primăria a anunțat la mijlocul lunii iunie că a cerut reluarea procedurii de licitație pentru contractul de proiectare și execuție al Centurii Metropolitane Cluj, după ce a fost nevoită să anuleze celelalte două licitații lansate în cadrul proiectului (lucrări împărțite în două tronsoane, licitate separat) deoarece nu s-a depus nicio ofertă. Potrivit primarul Emil Boc, prețul contractului a fost actualizat (de la peste 998 milioane euro la peste 1,1 miliarde) și se va organiza o singură licitație.  Niciuna dintre cele 17 firme s-au înscris pentru participare la licitația pentru tronsonul 2 și niciuna dintre cele 12 firme înscrise la procedura pentru tronsonul 3 al Centurii Metropolitane nu și-au asumat un punct de vedere oficial și au evitat să explice de ce nu au depus oferte, deși au fost chestionate de Actualdecluj.ro. USR au fost cei care au atras atenția public că prețul de contract este cel care a dus la anularea licitațiilor pentru centură. Ulterior, Primăria a ajustat prețul de contract și și-a asumat să facă o singură procedură.
„Azi (14 iunie) a fost transmis anunțul de participare către ANAP, în vederea relansării procedurii de achiziție pentru proiectare + execuție.

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%”, arăta Boc.

Vechile tronsoane licitate: Tronson 2-TR 35 de la km 14+747 (Nod 5 Florești) până la km 24+410 (Nod 10 Calea Turzii) cu drumurile de legatură și Tronson 3-TR 35 de la km 24+410 (Nod 10 Calea Turzii) până la km 38+418 (Nod 18-VOCE) cu drumul de legatură B6-legatura TR35 cu Noul Cartier SOPOR, L=1,6 km.

Noua licitație fixează ca termen pentru contractul de proiectare și execuție 48 de luni, adică 4 ani. Criteriul de adjudecare este același, cea mai bună ofertă, calitate-preț, contând atât prețul (40%) cât și experiența echipei care va gestiona proiectul (60%).


O singură licitație pentru Centura Metropolitană/Primăria a actualizat prețul lucrărilor și relansează procedura/Contractul e acum estimat la peste 1,1 miliarde de euro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.