Închide

[A] Cum „îmbraci” case cu personalitate pe piaţa de la Cluj

EconomieUncategorized by Actual de Cluj - dec. 09, 2016 0 513

O casă veche de secole, cu vedere la bradul de Crăciun din Piaţa Avram Iancu, învăluie joi seara în lumini blânde produse de design de ultimă generaţie. În mijlocul unei încăperi a apărut o cadă, alături de un fotoliu, câţiva paşi mai încolo se văd plăci ceramice uriaşe pe un perete, şi, pe rafturi, stau aliniate cataloagele cu proiecte din marile oraşe ale ţării. Piastrelle, unul dintre cei mai specializați furnizori de materiale pentru finisaje în constructii și amenajări interioare din România, a sărbătorit joi seara 5 ani de la intrarea pe piața clujeană și 18 ani de la înființarea companiei. Concluzia după primii ani la Cluj: capitala Transilvaniei e o piaţă „matură”.

„Piastrelle este și va rămâne locul unde ‘’personalizarea’’ și ‘’personalitatea’’ sunt cuvintele cheie. Gama noastră de produse pentru amenajări interioare se îmbogățește constant, pentru a veni în întâmpinarea partenerilor și clienților noștri și pentru a obține interioare rafinate, cu care ne mândrim. Îi așteptăm pe clujeni în showroomul Piastrelle ca să experimenteze și să transpună în spațiul personal un ,,stile di vita’’ complet și exclusivist, o stare de spirit cu tentă elegantă, dar în același timp pliată pe propria personalitate”, spune Ramona Stănciulescu, director general Piastrelle. Clujul reprezintă una dintre cele mai importante pieţe pentru companie. „Piaţa Clujului s-a dovedit a fi aşa cum ne-am aşteptat. Pot să spun, după cinci ani de prezenţă aici, că modul de gândire, modul de alegere a produselor sunt atu-uri ale pieţei locale; se iau decizii fundamentate. Dacă se face o alegere, aceasta e una pe care cineva a  gândit-o foarte mult. Pentru noi o alegere matură e o mare bucurie, mai mare decât pentru o achiziţie la primă vizită. În 2007-2008, mai ales în piaţa din Bucureşti, asistam la cumpărări la primă vizită. Lucrurile acestea nu se mai întâmplă azi, mai ales nu în Cluj. Se cumpără la a cincea, la a şasea, a şaptea vizită, iar produsele acestea intră în proiecte pe care le considerăm de referinţă. Echipa de la Cluj a depăşit targetul nostru încă din luna octombrie”, menţionează Stănciulescu.

poptelecan-ionut-photography-9-of-10

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

 

Anul următor va aduce consolidarea pe un segment nou de piaţă: dacă până acum activitatea din zonă s-a concentrat pe proiecte din piaţa rezidenţială, în portofoliu se adaugă acum şi mari proiecte din zona de clădiri de birouri.

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

 

Cum arată o „casă” decorată cu produse de la Piastrelle

La evenimentul aniversar au participat arhitecți, designeri și colaboratori ai companiei. Aniversarea s-a serbat într-o clădire aparte din centrul Clujului, care a găzduit în ultimii doi ani lucrări reprezentative ale designerilor din România din variate arii, de la fashion și design de produs la forme hibride de design.

Încăperile în care au fost chemaţi invitaţii au fost decorate cu piese reprezentative din colecțiile puse la dispoziție clienților Piastrelle. Astfel, într-una din camere a apărut o cadă freestanding de la Ravak, cu un design pur, modern, care domină în mod natural spațiul și propune o nouă dimensiune a relaxării. Acesteia i s-au alăturat un set de vas WC și un bideu din colecția Time GSG, o colecție favorită în amenajările clasice, pentru băi arhitecturale, cu aspect delicat care optează pentru linii curbe și forme inspirate din natură. Tușa finală a fost dată de mobilierul de baie Atelier 1, semnat de Gaia Mobili Italia, parte dintr-o colecție surprinzătoare, un adevărat atelier de artă. În alte camere au fost expuse plăci ceramice de mari dimensiuni din colecțiile I Naturali Pietra di Savoia Grigio / Laminam și I Naturali Marmi Calacata Oro Lucidato / Laminam și Muse Imola Macchiaaperta, precum și o baterie freestanding Goccia Gessi. Colecțiile de plăci ceramice de mari dimenisuni oferă inginerilor și designerilor posibilități neexplorate în realizarea de proiecte de mare importanță arhitecturală.

 

poptelecan-ionut-photography-2-of-10

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

 

Companie cu 100 de angajaţi şi reţea de show-room-uri în şase oraşe

Compania și-a început activitatea în 1998, în Lugoj, cu importul de gresie și faianță din Italia. Din 1999 a început să-și dezvolte o rețea proprie de retail și depozite în mai multe orașe ale țării, iar un an mai târziu a marcat primul milion de metri pătrați de ceramică italiană importat în România. Astăzi Piastrelle deține o vastă rețea de showroomuri și concept store-uri în 6 orașe ale țării (București, Timișoara, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Lugoj), la care se adaugă 5 depozite, o flotă de mijloace de transport ce deservește întreaga țară și o echipă profesionistă de peste 100 de angajați.

Piastrelle se adresează atât clienților din mediul rezidențial privat care decid cu maturitate să creeze ambianța personalizată a unei locuințe exclusive, cât și dezvoltatorilor imobiliari, investitorilor, ori constructorilor cărora le oferă servicii de consultanță și logistică profesionale, adaptate proiectelor derulate, dar mai ales raportul corect calitate/preț pentru un rezultat imobiliar de excepție. Compania promovează constant în mediul profesional arhitectural şi de interior design produsele și soluțiile inovative pe care le prezintă în show-room-urile proprii și pe canalele online de promovare. Misiunea Piastrelle este de a deveni furnizor de lifestyle și design inovativ pentru case cu personalitate.

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

Credit foto: Poptelecan Ionut Photography

Produsele de top ale companiei rămân în sfera ceramicii, a obiectelor sanitare și dotări ale încaperilor de baie. Astfel, Piastrelle propune, prezintă și promovează placi ceramice de mari dimensiuni, de la dimensiuni de 120×120 cm, 90×90 cm ori 80×180 cm cu grosime normală de 10 mm până la plăci ceramice cu dimensiuni surprinzătoare de 100×300 cm, 120×240 cm și chiar 120×360 cm ori 160×320 cm, cu grosimi cuprinse între 3 si 6 mm. Designul deosebit ale produselor este dublat de finisajele versatile care dictează stilul și clasa ambientului dorit. Compania pune, de asemenea, la dispoziția clienților produse exclusive și de o calitate excepțională în domeniul pardoselilor de lemn, a parchetului nobil sau a parchetului modern dublu sau triplu stratificat cu o multitudine de finisaje și esențe. În zona proiectelor urbane și office, Piastrelle este prezentă cu soluții inovative de placări umede și uscate, fațade ventilate, terase circulante/flotante, pardoseli tehnice/flotante, klinker tradițional și soluții tehnice pentru placarea piscinelor publice ori private.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare