Închide

Cîţu: Atunci când plafonezi preţurile există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi/ Întotdeauna noi, ca liberali, vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - feb. 01, 2022 0 92

foto g4media.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că liberalii vor susţine întotdeauna „un stat suplu, cu taxe cât mai mici”, menţionând că, dacă se reduc taxele pentru un produs, acest lucru ar trebui făcut pentru toate. „Atunci când plafonezi preţurile există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, a spus premierul, citat de news.ro.

Întrebat de jurnalişti, marţi, 1 februarie, despre plafonarea preţurilor la alimente, Cîţu a declarat că vrea să vadă propunerea şi cum este fundamentată, iar în coaliţie se va lua o decizie.

„Atunci când plafonezi preţurile există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi, dar repet, să vină propunerea în coaliţie”, a arătat el.

Întrebat dacă ar putea fi luată în calcul o scădere a TVA la zero în contextul discuţiilor la nivel european, Cîţu a afirmat, citat de news.ro: „Bineînţeles, întotdeauna noi, ca liberali, vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care aş vrea să nu abdicăm, acela de a reduce taxele pentru toate produsele, dacă facem acest lucru. Deci dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele să reducem taxele, nu doar pentru unul. Şi aş susţine, binînţeles, oriunde, oricând, o reducere a impozitării”.

Parlamentarii au revenit, marţi, la muncă, într-o nouă sesiune parlamentară care se va termina la începutul verii. Printre priorităţile coaliţiei de guvernare, care este măcinată de diferenţe de opinie între cele două partide mari, PNL şi PSD, se află criza din energie şi măsurile pentru a stopa creşterile de preţuri, iar PSD vrea plafonarea preţului la alimente.

Președintele Camerei Deputaților, social democratul Marcel Ciolacu a declarat în 31 ianuarie că susține plafonarea prețului la alimente, ca o măsură deja testată de alte țări, întrebat fiind despre reducerea la 0 a TVA-ului pentru alimente.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare