Închide

Job-uri în IT

EconomieITTop News by Kristina Reştea - aug. 28, 2018 0 760

 

 

E deficit de oameni în domeniul momentului, în continuare: în toamnă, companiile din IT se adună într-un eveniment de recrutare special dedicat sectorului. Peste 40 de companii vor căuta angajaţi la un târg de locuri de muncă specializat în IT, programat pentru noiembrie la Cluj.

Companii importante din domeniul IT se adună în târg de locuri de muncă, în 9-10 noiembrie la cea de-a 12-a ediție Organizatorii Târgului de Cariere în IT (9-10 noiembrie) estimează că vor veni cel puțin 3.500 de candidați din domeniu și 40 de companii de profil. Siemens caută developeri, Bosch, cu fabrică și centru de inginerie la Cluj, are nevoie de oameni pentru departamentele de Cercetare-Dezvoltare; mai angajează și companii ca Porsche Engineering, MHP, Mindmaze, Riverbed, Catalysts, Halcyon Mobile, Magneti Marelli, Amplexor sau Hosterion.

Piața locală ajunge într-un punct sensibil, constata unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români din IT, Florin Talpeş, fondatorul BitDefender, prezent la Techsylvania, la Cluj. Asta în contextul în care multe dintre companiile cu birouri la Cluj angajează constant și au ajuns să se confrunte tot mai mult cu probleme în ceea ce privește găsirea celor mai buni oameni. „Salariile developerilor sunt un pic mai mari decât în București. E o veste bună, dar și una proastă, în același timp. Piața aici e supra-încălzită, ne lovim de o limită în ceea ce privește resursele”, a constatat antreprenorul. „Ideea, de aici, e să mergi în sus pe lanțul valoric. Sunt deja multe companii cu centre de dezvoltare aici, puteți găsi cercetare pe teme fierbinți în lume. Am urcat pe lanțul valoric. Ce urmează? Și cu centre de Cercetare-Dezvoltare, cantitatea de resurse e limitată; trebuie să mergem mai sus. Asta înseamnă inovare. Startup-uri”, a spus Talpeş.

În prezent, în sectorul IT & C lucrează 178.700 de salariaţi, dintre care 84.000 în sectorul serviciilor informa­ti­ce. Anual, de pe băncile facultăţilor cu profil IT ies circa 6.000 – 7.000 de absolvenţi, însă nevoia de pe piaţa muncii este dublă, spun angajatorii, conform datelor HeadHunting IT, citate de ZF.ro

În jur de 20.000 de persoane lucrează în IT la Cluj, conform cercetării ”Studiul Pieței de IT în Cluj – Analiză Comparativă Națională”, publicat la finalul anului trecut. Raportat la populaţia activă a oraşului, asta înseamnă că una din opt persoane activează în sectorul-vedetă. Numărul de companii aproape s-a dublat în cinci ani – de la 794 în 2011, judeţul a ajuns în 2016 la 1.439 de companii active în acest domeniu; adică 10% din totalul înregistrat la nivel național.

Sursa foto: Târgul de Cariere în IT

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.