Închide

Proiect pentru modernizarea și extinderea clinicii de Psihiatrie Pediatrică, ce funcționează acum cu autorizație provizorie

AdministrațieSănătate by Actual de Cluj - iul. 26, 2018 0 841

 

Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică funcționează acum într-un imobil construit în alt scop, este subdimensionată și nu respectă circuitele funcționale specifice unei unități sanitare de profil; de fapt, clinica este autorizată pentru funcționare doar provizoriu. În acest context, Consiliul Județean anunță că lansează un proiect de extindere și modernizare, cu fonduri europene. Proiectul va fi supus spre aprobare în plenul CJ în ședința de luni.

În contextul lansării unui apel de proiecte special dedicat investițiilor ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii ambulatoriilor medicale, experții Consiliului Județean Cluj, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, au identificat în cadrul Secției de Psihiatrie Pediatrică o serie de aspecte de ordin structural-funcțional ce ar putea fi eficientizate cu ajutorul unei finanțări europene din Programul Operațional Regional 2014-2020, anunță reprezentanții CJ.

Asta în condițiile în care, în prezent, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează pe strada Ospătăriei f.n. din municipiul Cluj-Napoca, într-o clădire destinată inițial unei foste creșe. Întrucât imobilul respectiv a fost construit în alt scop, este subdimensionat și nu respectă circuitele funcționale specifice unei unități sanitare de profil, clinica este autorizată pentru funcționare doar provizoriu. În acest context, a fost identificată necesitatea extinderii și modernizării structurii acestuia astfel încât să corespundă necesităților medicale actuale, cu acordarea serviciilor corespunzătoare unui număr cât mai mare de pacienți.

Prin implementarea proiectului de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică se va realiza o extindere a clădirii, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin construirea unui nou etaj și a unui subsol.

Valoarea totală a proiectului este de 19 milioane de lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. În ceea ce privește cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

Înființată în 1 martie 2004, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică include servicii medicale, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică. În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu