Închide

Ce mai fac IT-iştii? „Camino de România”, traseu turistic dezvoltat de Tăşuleasa Social, se poate vizita cu o aplicaţie făcută de programatori clujeni

ActualitateIT by Kristina Reştea - iul. 23, 2018 0 1836

În acest an, de Centenar, Tăşuleasa a lansat un proiect turistic atipic: Via Transilvanica, un traseu de pelerinaj, de 950 km, de la Drobeta Turnu Severin la Putna, județul Suceava. Platforma online a proiectului a fost dezvoltată pro-bono de către o echipă a unei firme ce îşi are sediul din România la Cluj şi care a lucrat 3 luni la această temă, spun reprezentanţii companiei. Platforma ar urma să fie completată cu o aplicație pentru smartphone, funcționalități de interactivitate și de marcare a punctelor de interes.

Via Transilvanica reprezintă un traseu turistic de pelerinaj, de 950 km, de la Drobeta Turnu Severin la Putna, județul Suceava. Traseul va fi amenajat de asociația Tășuleasa Social și va fi semnalizat cu panouri informative ce vor conține detaliile istorice și culturale ale zonei, dar și informații despre cazare și masă. Drumul va putea fi parcurs pe jos sau cu bicicleta. Prima porțiune care va fi amenajată anul acesta este Putna – Pasul Tihuța și se întinde pe o distanță de cel puțin 100 km.

În urma primelor discuții cu reprezentanții Tășuleasa Social, care au avut loc în februarie 2018, cei 11 specialiști au demarat proiectul, iar în aproximativ 3 luni au lansat prima variantă, transmit reprezentanţii companiei de IT. Aceasta a inclus platforma online, în care este prezentat conceptul, și sistemul care permite donațiile. În procesul de dezvoltare a platformei Via Transilvanica s-au folosit: .NET framework, Umbraco CMS și Angular, pentru partea de front end.

„Via Transilvanica are 1000 de km prin România, dar credem ca notorietatea lui va trece mult de granițele țării noastre. În cadrul parteneriatului nostru, am primit un produs vital pentru implementarea acestui proiect”, a declarat Alin Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

Citeşte şi impresiile primilor călători pe drumul românesc:

Patru oameni, la drum pe „Camino de România”, proiect social şi turistic lansat de Tăşuleasa Social. Mircea Miclea, călător pe Via Transilvanica. „Avem nevoie de drumul acesta. El ne poate da liniște și calm în vremuri tulburi”

 

 

Angajații companiei s-au implicat şi în alte campanii și programe sociale, precum cele desfășurate de MagiCAMP, Beard Brothers sau Asociația Autism Transilvania, prin intermediul unor evenimente caritabile la care participă membrii companiei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.