Închide

Film românesc se lansează în 25 septembrie cu producție de gală la Cluj

CulturăTop News by Actual de Cluj - sept. 07, 2015 0 294

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, ‘Autoportretul unei fete cuminți’ va avea premiera în cinematografele din România în 25 septembrie, la un cinematograf din Cluj, unde e organizată prima proiecție de gală a peliculei.

Premiere de gală ale filmului, în prezența echipei de producție, vor fi programate la cinematograful Victoria din Cluj vineri 25 septembrie, la cinematograful Arta din Târgu Mureș o zi mai târziu, la librăria Habitus din Sibiu duminică 27 septembrie și la Teatrul ‘Andrei Mureșanu’ din Sfântu Gheorghe, luni 28 septembrie.

‘Autoportretul unei fete cuminți’ a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam. Filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul ‘Crossing Europe’ din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie dar și premiul publicului la Bucharest IFF precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

‘Autoportretul unei fete cuminți’ spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o ‘familie bună’. Personajul, interpretat de actrița de teatru Elena Popă, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile — rare, dar mult așteptate — cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine — dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu. Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea – de Silviu Stavilă, sunetul de Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu — casa de producție Mandragora — și Ana Lungu

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula ‘Burta Balenei’, producție selectată în 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno în cadrul secțiunii Cineaști del presente/Filmmakers of the Present. ‘Burta Balenei’ a fost scris și regizat împreună cu Ana Szel.

Filmul va putea fi văzut în București (Cinema City AFI Cotroceni din AFI Palace Cotroceni, Hollywood Multiplex din București Mall, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa, Cinema Corso, Cinema Patria Caffe), Brașov (Cityplex din Eliana Mall, Cinema One din Coresi Shopping Center), Bârlad (Cityplex Victoria), Bistrița (Centrul Multicultural Sinagoga), Botoșani (Cinema Unirea), Constanța (Cityplex din Tomis Mall), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Cluj (Cinema Victoria, Cinema Florin Piersic), Deva (Cinema Patria), Focșani (Ansamblul Folcloric Țara Bârsei), Galați (Casa de Cultură), Gherla (Cinema Gherla), Iași (Cinema Republică, Cinema Victoria), Odobești (Casa de Cultură), Pitești (Cinema Trivale), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Sfântu Gheorghe (Teatrul ‘Andrei Mureșanu’), Sibiu (CINE M-A văzut la Habitus), Slatina (Cinema Slatina), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu) și Târgu Mureș (Cinema Arta).

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu