Închide

La Monte Carlo va avea loc Campionatul Mondial de Table

ActualitateSport by Actual de Cluj - iul. 21, 2022 0 457

Campionatul Mondial de table va fi organizat la Monte Carlo între 23 și 31 iulie și este cel mai așteptat eveniment al anului pentru pasionații acestui joc.

A 53-a ediție a acestui eveniment va avea loc la hotelul Fairmont din Monte Carlo și va reuni cei mai buni jucători de table din lume.

În paralel vor avea loc și partide din cadrul Monte Carlo Open, astfel că jucătorii de table vor avea cu siguranță un program încărcat. 

Vor fi organizate mai multe probe, inclusiv pentru persoane în vârstă. De asemenea, există și un eveniment pentru cei care doresc să joace table pe sume mai mari. Pentru a participa la Campionatul Mondial de table jucătorii se pot înscrie online la evenimentul dorit.

Organizatorii nu au anunțat premiile puse în joc la ediția din acest an.

Românii pot să joace și table online

Organizarea unor evenimente importante în care oamenii se adună să joace table reprezintă o confirmare a faptului că această activitate se bucură de o popularitate tot mai mare.

Inclusiv în țara noastră interesul pentru table este în creștere. Acest lucru este evidențiat și de faptul că oamenii au și posibilitatea să joace table online pe bani reali. O pot face pe platforma operatorului NetBet, unde utilizatorii se pot distra pe mize reale. Sunt disponibile trei tipuri de table (backgammon): scurte, narde și lung. 

În plus, pentru cei care doresc doar să analizeze tehnicile unor alți jucători există și posibilitatea de a urmări jocurile, cât timp acestea nu sunt setate ca fiind private. Un jucător are posibilitatea să se distreze simultan la 1-3 mese. La începutul jocului, zarurile sunt aruncate automat, iar cel care are un scor mai mare va efectua prima mutare. 

România a fost campioană mondială la table

La ediția din 2021, România a reușit să obțină medalia de aur și a devenit campioană mondială la table, la competiția organizată în orașul german Hamburg.

Medalia de aur a fost adusă de oftalmologul Sergiu Maliș și de matematicianul Mihai Neagu. Cei doi au o relație excelentă și s-au completat foarte bine în timpul jocului.

„Mihai este un jucător excepțional, piesa noastră de rezistență în echipă. Am ajuns într-o finală. Un fel de play-off, cu Anglia și cu Franța. Orice român se poate simți campion mondial. Am adus acest trofeu pentru țară”, a spus Sergiu Maliș pentru Antena Sport.

El a fost completat de căpitanul de echipa Mihai Neagu, care a revenit în țară pentru a se pregăti de acel eveniment.

„A fost un vis. Nu ne puteam imagina că putem câștiga, dar am avut o forță de echipă fantastică. Un căpitan, Sergiu, care a luat decizii excepționale. E un calcul non stop la acest joc. Locuiesc în Canada de 29 de ani. Era într-o vacanță din România în 2009. Un prieten m-a învățat noul joc. Am citit apoi câteva cărți despre table. M-am documentat. Cel mai bun jucător de table din lume e un program de computer astăzi”, a completat Mihai Neagu.

Drept urmare, jocul de table este în continuare la mare căutare, iar țara noastră este reprezentată în competițiile internaționale și se așteaptă rezultate notabile și de la evenimentul de la Monte Carlo. În paralel, jocul de table rămâne o activitate distractivă la întâlnirile între prieteni sau rude, pentru mulți fiind chiar un sport. Foarte mulți români au un set de table și se bucură de fiecare dată când au ocazia să joace, fiind una dintre cele mai populare activități de decenii bune.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu