Închide

Registrul Comerțului: numărul de firme și PFA-uri scade la Cluj cu 15% în 2020, dar Clujul rămâne județul din țară cu cele mai multe firme înființate

Economie by Actual de Cluj - dec. 01, 2020 0 211

A scăzut numărul firmelor ori PFA-urilor înregistrate în acest an, în timp de pandemie, dar nu cu mult, după cum arată datele Registrului Comerțului – scăderea, la nivel național, e de 22%. În Cluj, județul cu cele mai multe firme înregistrate, scăderea a fost chiar mai mică, cu 15%.
Datele Registrului Comerțului publicate în această săptămână arată că numărul înmatriculărilor de firme ori persoane fizice autorizate (PFA) a scăzut în primele zece luni ale acestui an cu 22%, la puțin peste 92.000, dintre care două treimi sunt SRL-uri. Cele mai multe au fost înregistrate în București – 15.600, ușor în creștere, cu 1%, față de același interval al anului trecut, și în Cluj, aproape 4.800 de firme și PFA-uri, în scădere cu 15% față de primele zece luni ale anului trecut.

Mai exact numărul înregistrărilor a fost, în acest an, de 4.792 firme și PFA-uri, față de 5.645 în același interval de anul trecut. Aproape șase sute dintre înmatriculările din acest an au fost înregistrate la Cluj în octombrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare