Închide

Primăria cumpără aparate de fitness pentru persoane cu dizabilități după ce le-a dosit pe cele primite din fonduri de la Zilele Maghiare

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 25, 2019 0 431

Aproape 30 de tipuri de aparate de fitness în aer liber urmează să fie cumpărate de Primăria Cluj-Napoca pentru a ajujnge în diverse locuri din oraș. Administrația a lansat o licitație în acest sens, contractul pentru toate loturile fiind estimat la peste 3,8 milioane lei. Pe listă apar și mai multe tipuri de aparate destinate persoanelor cu dizabilități.
Un leagăn pentru persoanele cu dizabilități a fost donat orașului în urma unei acțiuni de donații coordonată de două organizații nonguvernamentale în cadrul Zilelor Maghiare din 2016. Este vorba despre asociațiile Copacul Vieții și Clujul Comoară, ultima condusă de organizatorul Zilelor Maghiare, consilierul local Gergely Balasz. Leagănul a fost montat de Primărie abia la finalul anului 2018, dar nu în zona centrală, așa cum au cerut cele două asociații tocmai pentru a fi la îndemână, ci a fost ascuns într-un spațiu impropriu din cartierul Mănăștur, așa-zisul parc Primăverii. Leagănul a fost montat fără nicio plăcuță adițională și fară niciun comunicat sau un moment inaugural care să-l facă cunoscut oamenilor.
Presa maghiară a relatat cazul și a avansat ca motiv intenția Primăriei de a iniția o licitație pentru cumpărarea mai multor astfel de aparate. Alte orașe ca Timișoara, Bistrița sau Oradea au deja astfel de leagăne montate în locurile de joacă din aceste localități iar intenția Primăriei ar fi să își asume meritul.

DETALII:

Acesta este nivelul. Aștia-s oamenii lui Boc din Primărie! Aștia-s consilierii „decorativi” și viceprimarul ”de formă”

Cum a estimat presa maghiară, Primăria a lansat o licitație în cadrul căreia dorește să achiziționeze aparate de fitness în aer liber speciale pentru persoane cu dizabilități. La licitație s-au scos 29 de loturi care cuprind diverse tipuri de aparate de fitness, inclusiv cele pentru persoane cu dizabilități.
Valoarea estimată a contractului este de peste 3,8 milioane de euro. Oferte au depus cinci socități, dintre care două au mai furnizat Primăriei diverse tipuri de aparate de joacă sau de firness în aer liber.

sursa: SEAP

În prezent, procedura este în faza de evaluare calificare/tehnică. După ce se stabiliște câștigătorul/căștigătorii, urmează încheierea contractului și furnizarea respectivelor aparate de fitness în aer liber și montarea lor în locurile verzi din oraș.

În cadrul contractului, Primăria vrea să cumpere: aparat fitness pentru musculatura gambelor, pentru musculatura membrelor inferioare, pentru musculatura coapsei,  pentru musculatura abdomenului și soldului, pentru musculatura toracelui, pentru musculatur membrelor superioare și spatelui, de tip bicicletă. Este vorba despre aparate pentru minim două persoane, cu și fără panou despărțitor. De asemenea se doresc și aparate pentru antrenarea tututor grupelor de mușchi pentru 3 sau 6 persoane, inele de gimanstică, bare paralele, elemente pentru tracțiuni. Pe listă sunt și un coș de baschet pentru persoane cu dizabilități, inele de tracțiune pentru persoane cu dizabilități, ansamblu forță membre superioare pentru persoane cu dizabilități, echipament pentru musculatura membrelor superioare și inferioare pentru persoane cu dizabilități și haltere înclinate tot pentru persoane cu dizabilități.

sursă foto: atlatszo.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.