Închide

75% dintre participanții la UNTOLD au prezentat certificatul de vaccinare. Media de imunizare la UNTOLD, de aproape trei ori mai mare față de media la nivel național

ActualitateSocialTop News by Actual de Cluj - sept. 11, 2021 0 508

Festivalul UNTOLD rămâne cel mai sigur spațiu cu public din România, dat fiind că peste 75% dintre participanții la festival au prezentat dovada vaccinării împotriva Covid-19 – transmit organizatorii.  În total, în cea de-a doua zi a festivalului au participat peste 69.000 de fani.

„Media înregistrată la UNTOLD este una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest fapt vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an reprezintă cel mai sigur loc cu public din România, dar și faptul că festivalul este un stimulent bun pentru cei care vor să se vaccineze”, au transmis organizatorii festivalului.

Vineri, 10 septembrie, din toate cele peste 3.000 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, doar 6 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate cele 6 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități.

Abonamentele lor au fost anulate pentru ediția din acest an și au fost transferate pentru ediția de anul viitor a festivalului UNTOLD.

În ultimele 48 de ore, la nivelul întregii țări s-au efectuat peste 60.000 de teste rapide antigen, dintre care peste 9800 au fost făcute doar de cei care și-au dorit să ajungă la UNTOLD.

„Acest lucru arată faptul că festivalul UNTOLD contribuie inclusiv la stimularea testării în rândul tinerilor din România. Ne-am asumat responsabilitatea de a face din festivalul UNTOLD cel mai sigur loc public din România. Măsurile implementate în acest an sunt cele mai ample măsuri aplicate până acum la evenimente în Europa. Statisticile după primele două zile de festival arată că ne respectam angajamentul luat si ca tinerii care vin la festival sunt responsabili, dispuși să se vaccineze sau să se testeze” a declarat Edy Chereji, directorul de Comunicare UNTOLD.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare