Închide

6,6 milioane de euro încasate de Primăria Cluj-Napoca din impozite în 2015; doar 10% din firme și-au plătit taxele

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 24, 2015 0 404

Nu mai puțin de 30 milioane de lei, la atât se ridică suma încasată de Primăria Cluj-Napoca din taxe și impozite în mai puțin de trei luni din an – adică 6,6 milioane de euro. Suma e așteptată să se dubleze până la sfârșitul anului.

Suma încasată până acum de Primărie, de 29,97 milioane de lei, e compusă din două cifre – 19,24 milioane de lei au fost plătite de persoane fizice, ceea ce reprezintă aproape jumătate din totalul așteptat de Primărie, și respectiv 10,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă doar 10% dintre impozitele pe care trebuie să le plătească persoanele juridice.

Am întrebat reprezentanții Primăriei de ce, în fiecare an pe vremea aceasta, doar una din zece firme își vor fi plătit impozitul. „De obicei firmele virează impozitul la sfârșitul lunii martie, chiar în 31”, spun aceștia. „Până în 4-5 martie așteptăm un procent de 45-50% la încasarea impozitului”. Să mai spunem că la sfârșitul anului trecut doar 85% dintre contribuabili – 86% persoane fizice, 85% persoane juridice – își plătiseră taxele, conform informațiilor furnizate de Primărie la cererea actualdecluj.ro.

Plătitorii de taxe din Cluj-Napoca mai au o săptămână în care primesc reducerea de 10% din impozit dacă îl plătesc integral până în 31 martie, amintește azi municipalitatea.
Clujenii au obligaţia în conformitate cu  ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din luna aprilie se va percepe o majorare de întârziere în procent de 2% pe lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşităm precizează Primăria.

Taxele pot fi plătite nu doar la sediul Primăriei de pe Calea Moților sau piața Unirii, dar și în primăriile de cartier, online pe site-ul Primăriei, prin terminale mobile POS sau oficii poștale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare