Închide

Terenul cu bălării unde trebuia să fie centru comercial se întoarce la CJ Cluj

Administrație by Actual de Cluj - aug. 12, 2016 0 788

Cu garduri dărăpănate și bălării crescute pe el, terenul din centrul Clujului pe care în urmă cu zece ani urma să se construiască un centru comercial se întoarce la Consiliul Județean.

Ani de zile terenul a fost blocat de un contract făcut între Consiliul Județean și concesionarul Nisco Invest, acesta din urmă urmând să realizeze aici un centru comercial, Akademia Center. Firma însă se află în lichidare judiciară iar contractul dintre aceasta și CJ Cluj a fost denunțat, în final. „În acest moment, Consiliul Județean nu mai deține vreun raport contractual cu această societate aflată în faliment, vechiul contract de concesiune, încheiat pe o perioadă de 49 de ani, nemaifiind din acest punct de vedere în vigoare”, explică președintele CJ Cluj, Alin TIșe. „Practic, s-au făcut pași importanți pentru clarificarea situației acestui teren care, fiind în proprietatea publică a județului Cluj, nu poate fi grevat de vreo sarcină, fie că vorbim de ipotecare sau executare silită”.

Mai e însă cale lungă până când terenul să fie liber de sarcini: o firmă de recuperat creanțe, Kruk România, vrea să recupereze contravaloarea pilonilor din ciment amplasați pe teren și a căror valoare este de aproximativ cinci milioane de lei. „În contextul în care societatea anterior amintită și-a exprimat deja deschiderea și disponibilitatea de a negocia cu Consiliul Judetean, există perspective favorabile legate de faptul că în zonă va putea fi demarată o nouă investiție de interes public pe cele două parcele care însumează circa 6980 de metri pătrați”, crede Tișe.

Terenul nu este afectat de niciun fel de ipotecă sau de vreo interdicție de a construi, singurul diferend fiind cel care vizează dreptul de retenție al societății de recuperări creanțe asupra pilonilor amplasați pe teren, situație ce se dorește a fi rezolvată pe cale amiabilă, în urma unor negocieri, explică președintele CJ Cluj.

Citește și:

Au visat o afacere de succes. A rămas doar versantul cu bălării, ce riscă să se ducă la vale

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare