Închide

Un comisar european vine mâine la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 04, 2016 0 303

Comisarul european Corina Crețu vine mâine la Cluj ca să asiste la un seminar și vineri pleacă la Bistrița ca să viziteze spitalul de urgență.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va vizita orașele Cluj-Napoca, Bistrița și București, unde se întâlnește cu viceprim-ministrul clujean Vasile Dâncu și cu ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea.

La Cluj comisarul pentru politică regională va participa la seminarul „Simplificarea Fondurilor structurale și de investiții europene”, organizat de Iskra Mihaylova, membru al Parlamentului European și președinte al comisiei pentru dezvoltare regională, în colaborare cu Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Corina Crețu a făcut obiectul unui scandal de presă, recent, când a fost acuzată că nu muncește destul și că se folosește de delegații ca pretext pentru comisioane personale.

Cine este Corina Crețu
Din iulie 2014 e vicepreședinte al Parlamentului European. În mandatul de europarlamentar a fost vocepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European. Este fostul purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu.

Crețu și-a deschis biroul de europarlamentar din România chiar în sediul PSD Cluj, în 2009 după ce a ajuns în Parlamentul European. Ardeleancă la origini – s-a născut în comuna sălăjeană Năpradea, unde a fost construită o gigantică sală de sport pentru cei câteva zeci de elevi în urmă cu 10 ani – Crețu s-a mutat la București.

In perioada octombrie 1989 – ianuarie 1990, a fost angajată pe postul de economist stagiar la Centrul de Calcul al Intreprinderii de Masini Unelte Blaj. Din ianuarie 1990 s-a transferat la o întreprindere similară din Bucuresti, în functia de analist-programator la Centrul de Calcul.

Din iunie 1990 a lucrat ca reporter și apoi publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”. Din 1992 a îndeplinit funcţia de expert la Preşedinţia României, Cabinetul Purtătorului de Cuvânt. În perioada 1996 – 2000 a fost expert la Senatul României. Din 1997 pana in decembrie 2000 afost secretar executiv al PDSR şi şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass media din cadrul Consiliului Naţional al PDSR. Din 1997 pana in decembrie 2000 a fost prim vicepresedinte al Organizatiei Femeilor din PDSR. La alegerile generale din noiembrie 2000, a fost aleasă deputat pe listele PDSR în Parlamentul României iar pentru următorii patru ani, între 2000 și 2004, a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Ion Iliescu. În noiembrie 2004 a fost aleasă senator PSD în Parlamentul României, iar din 2005 a fost numită observator al României în Parlamentul European.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu