Închide

Camera de Comerț Româno-Britanică deschide prima filială după 18 ani, la Cluj

EconomieIT by Mihai Prodan - mart. 10, 2016 0 570

La 18 ani de la înființare, Camera de Comerț Româno-Britanică se gândește să deschidă și o filială, și o face azi la Cluj, unde cele mai importante firme cu capital britanic activează în IT.

Sediul filialei din Cluj e în clădirea The Office, în parteneriat cu Blue Project, și a fost inaugurat azi cu tăiere de panglică, unde oficiile au fost asigurate de primarul Emil Boc și de ambasadorul Marii Britanii în București, Paul Brummell.

Acesta din urmă vorbește românește foarte bine – spre deosebire de coordonatorul filialei din Cluj, Shajjad Rizvi – și explică presei de ce a meritat ca prima filială a Camerei de Comerț Româno-Britanice să fie deschisă la Cluj:

 

Rizvi e fondatorul British Business Group Transilvania, un ONG care a reprezentat interesele comunității britanice de afaceri în zona Clujului pentru ultimii patru ani.

Cele mai mari companii clujene cu capital britanic activează în tehnologia informației: Endava și Betfair, dar și altele. În plus, la Cluj funcționează singurele școli românești cu curriculă britanică – Transylvania College și Royal School of Transylvania, ambele cu acreditare Cambridge. În plus tot la Cluj funcționează de două generații MBA-ul britanic al universității din Hull, în parteneriat cu „Babeș-Bolyai”.

Camera de Comerț Britanică-Română este principala organizație de afaceri ce încurajează schimburile economice și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România. Misiunea BRCC este aceea de a facilita și de a dezvolta afacerile dintre cele două țări printr-un dialog deschis business-to-business.

Înființată în 1998, BRCC are sedii în Londra și București, iar de azi o filială și la Cluj. Rizvi explică de ce prima filială a fost deschisă doar după 18 ani:

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.