Închide

5 școli din Cluj predau doar online din cauza coronavirusului

Educaţie by Mihai Prodan - oct. 12, 2020 0 703

Numărul școlilor unde procesul de predare se face exclusiv online s-a redus la jumătate peste weekend, de la zece la cinci unități școlare, conform unei evidențe a Inspectoratului Școlar Județean.

Un număr de 294 școli din Cluj continuă să rămână deschise pentru toți elevii, cu sistem de predare față în față – scenariul 1, în vreme ce 124 au abordat un scenariu mixt, în care cursurile fizice alternează cu cele online. Cinci școli sunt închise, iar procesul de învățământ are loc doar online.

actualdecluj.ro a solicitat Inspectoratului Școlar Județean lista cu cele cinci școli încă închise și vom reveni cu această informație.

UPDATE E vorba de Colegiul Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, liceul teoretic ”Petru Maior” din Gherla, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej și liceul teoretic ”Victor Babeș” din Cluj-Napoca, acesta din urmă din cauza lucrărilor de reabilitare la clădiri. Patru școli din comuna Mintiu Gherlii, care săptămâna trecută au fost închise și funcționau după scenariul 3, au abordat de astăzi sistemul hibrid de predare după ce comuna a ieșit de sub incidența numărului mare de cazuri în comunitate. O a cincea școală închisă săptămâna trecută, liceul privat ”Horea, Cloșca și Crișan” din Cluj-Napoca, a trecut din scenariul 3 în cel hibrid, după ce a reușit să amenajeze spații de predare pentru elevi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.