Închide

5 restaurante din Cluj închise temporar de Protecția Consumatorului după ce inspectorii găsesc hrană expirată de 4 luni. Șeful OPC Cluj: ”un lucru extrem de grav”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 20, 2020 0 2411

Un număr de cinci restaurante din Cluj au fost închise de Protecția Consumatorului, după ce inspectorii au găsit mâncare expirată de luni bune. Doar unul a rămas închis la ora publicării acestei știri, Napoca 15, cel despre care actualdecluj.ro a arătat în exclusivitate că avea marfă expirată de luni de zile.
Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit în mai multe restaurante din Cluj-Napoca mâncare expirată de nu mai puțin de patru luni. ”În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare sau caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, a arătat CJPC Cluj. Șeful instituției, Mircea Radu, spune pentru actualdecluj.ro că dintre cele cinci restaurante închise de Protecția Consumatorului patru și-au remediat deficiențele și s-au redeschis. ”Am găsit aceeași mare problemă la toate aceste restaurante”, spune el. ”Cei care cumpără produse refrigerate încearcă să le păstreze cît mai mult și le congelează ca atare, legislația nu permite congelarea după porționare dar asta se întâmplă peste tot”.

Radu adaugă că inspectorii au găsit în multe cazuri lactate, patiserie și produse din carne fără elemente de identificare pe ambalaj. Sute de kilograme de produse neconforme au fost oprite definitiv de la comercializare. Între timp patru dintre cele cinci restaurante închise s-au redeschis, unul singur e în continuare sub lacăt, e vorba de Napoca 15.

 

Citește și:

Restaurantul Napoca 15, închis după un control OPC. „Am găsit produse expirate de 4-5 luni, spații neconforme, murdărie și altele”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu