Închide

Un bărbat din Mănăștur, în stare critică după ce e strivit de o mașină, salvat de trecători, între care o asistentă în timpul liber

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 20, 2020 0 507

Șansă uriașă pentru un bărbat de 70 de ani din Mănăștur peste care a căzut o mașină și care, aflat în stop cardio-respirator, a fost salvat de trei trecători, între care o asistentă medicală aflată în timpul liber.

Un bărbat de circa 70 de ani a fost surprins de un autoturism care a căzut peste el, în timp ce acesta efectua lucrări dedesubtul acestuia, în garajul propriu de pe Aleea Moldoveanu din Mănăștur. Acesta a fost observat, în timp util, de către un alt bărbat aflat în trecere, care, cu ajutorul unui taximetrist, a reușit să-l scoată de sub mașină. O asistentă medicală, aflată în timpul liber, a evaluat bărbatul rănit, constatând starea gravă în care se afla, și a început masajul cardiac extern, până la sosirea echipajelor de urgență, care au fost alertate, în jurul orei 13.40, prin numărul unic de urgențe 112. ”În momentul sosirii salvatorilor, bărbatul respira, însă după scurt timp a intrat în stop cardio-respirator și au fost necesare reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD și pompieri. Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, însă se află deocamdată în stare critică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș. ”Apreciem prezența de spirit și implicarea cetățenilor care au găsit bărbatul strivit sub mașină și care s-au implicat în salvarea acestuia, efectuând corect primii pași din ”lanțul supraviețuirii” pentru bărbatul aflat, cel mai probabil, în stop cardio-respirator, crescându-i considerabil șansele de a fi salvat”, a adăugat el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu