Închide

4people creează husa deșteaptă și kit-uri inteligente pentru scaune

IT by Andra-Daria Szasz - iun. 25, 2018 0 413

Clujenii de la 4people creează husa deșteaptă care te ajută să stai corect și își dezvoltă scaunul inteligent pentru industria auto. Tinerii vor colabora cu iQuest și Continental.

La un an după ce le-a venit ideea scaunului inteligent Officer, în cadrul unui hackaton, și după nenumărate pitch-uri, clujenii de la 4people lucrează acum la dezvoltarea unei huse deștepte pentru scaune care să ne ajute la îmbunătățirea posturii, dar și la un kit cu senzori care să fie atașat la orice fel de scaun.

„Noi facem produse de care e nevoie pe piață, nu facem un produs numai de dragul de a face un produs și a folosi tehnologia de dragul tehnologiei. Am văzut că este o nevoie pe piață în acest sens și am dezvoltat produsul”, spune George Flutur, de la 4people.

În viitor, atât husa cât și scaunul vor putea fi customizate în funcție de doleanțele clienților.

„E o chestie pe care facem research acum – business to consumer direct, să-ți poți cumpăra de la noi de pe site varianta customizabilă – cu pachet de senzori – adică poate nu ai nevoie de toți senzorii, vrei doar să știi dacă ai o poziție corectă; apoi culoare – deci nu se va plăti pachetul complet”, explică Ionuț Danci.

Husa va fi creată pe același sistem de senzori ca și scaunul inteligent, pentru care tinerii clujeni au lucrat cu medici, kinetoterapeuți și profesori de la Unversitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Senzorii detectează presiunea și distanța în același timp, știe poziția pe scaun, care e salvată în cloud. Mai departe aplicațiile afișează userului notificări. Sunt mobile-friendly și îi arată userului cum stă, cum a stat, iar notificările te ajută să-ți corectezi postura. Problemele apar mai ales în zona lombară pentru că dintr-o poziție corect ajunge să stea incorect”, arată George Flutur.

Scaunul inteligent va fi dezvoltat și adaptat și el pentru industria de automotive. Tinerii clujeni sunt membri într-o echipă de cercetare la Continental.

„Noi am lucrat și încă lucrăm la Continental – suntem membri într-o echipă de inovare. Ne-am propus să facem ceva pentru automotives și am căutat niște usecase-uri pentru partea de automotives. Încă facem research. Nu am implementat fizic nimic, atâta că avem o promisiune de acolo că dacă găsim niște usecase-uri bune și pitchuim și totul o să fie în regulă, avem șansa să fie pentru innovation managerul de pe România”, spune George Flutur.

In urma unui alt pitch, ideea aprins la compania iQuest, pentru care tinerii vor dezvolta un kit pentru scaune, avand la bază același sistem de senzori.

„La iQuest iarăși am pitchuit idea, am avut un feedback pozitiv și eu zic că se va concretiza cât de curând. Ei vor să implementeze ideea pentru scaunele lor și vor niște kit-uri. Să le punem kit-urile pentru scaunele lor”, completează Ionuț Danci.

Din punct de vedere al business-ului, 4people isi doresc să colaboreze direct cu o firmă de scaune.

„Noi le dăm kit-ul și el îl implementează pe scaunul lor. Ei pot cumpăra un scaun cu senzorii noștri”, arată clujenii. 

Deocamdată, pentru scaunul inteligent există aplicații pentru iOS și de desktop, cea de web fiind în lucru. Toate se leagă la unitatea centrală de procesare, printr-un micro controller care are modulul de wi-fi integrat. Datele sunt trimise la un cloud de la Google și la fel aplicațiile. Una este făcută în C Sharp, cea de mobile in Swift pentru iOS și pentru partea de web tinerii lucrează pe React.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare