Închide

4 școli din Cluj au primit titlul de școli europene în cadrul unei ceremonii ieri la Ministerul Educației

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 09, 2022 0 196

Un număr de patru școli din Cluj au primit titlul de școli europene în cadrul unei ceremonii ieri la Ministerul Educației.

În total la evenimentul de ieri, ajuns la a 17-a ediție, au fost premiate 90 de școli din țară. La ediţia curentă s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar. În funcţie de judeţele de provenienţă, se înregistrează următoarea distribuţie a celor 90 de şcoli câştigătoare: Bucureşti – 11, Suceava și Dolj – câte 9, Iaşi – 6, Gorj – 5, Cluj, Timiş, Bihor şi Vaslui – câte 4, Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova – câte 3, Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ – câte 2, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna şi Olt – câte una.

Din Cluj au fost premiate Colegiul Tehnic „Ana Aslan” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Special Dej și respectiv școala gimnazială ”Avram Iancu” din Dej. Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare școală premiată beneficiază și de suma de 5.000 lei, utilizabilă pentru dotarea instituției. Decizia privind bunurile achiziţionate aparţine conducerii fiecărei școli.
Certificatul ”Școală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Competiția a fost lansată în 2004. Până acum la aceasta au participat aproape 2.300 de școli din toatel județele, aproape o mie primind certificatul și trofeul ”Școală Europeană”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu