Închide

Peste patru mii de elevi din Cluj susțin bacalaureatul în acest an, examenele încep azi

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 106

Peste patru mii de elevi din Cluj susțin bacalaureatul în acest an, examenele încep azi.

În Cluj sunt înscriși un număr de 4.004 de elevi la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, programate de azi până în 16 iunie, după cum arată evidențele Inspectoratului Școlar Județean.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, începe astăzi cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, programate a se desfășura în intervalul 6 – 16 iunie, în Cluj acestea vor fi susținute în 62 de școli. Mai bine de trei sute dintre cei patru mii de candidați – mai exact 329 – provin din seriile anterioare de elevi, în vreme ce vasta majoritate, aproape 3.700, provin din promoția curentă. În primele trei zile este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, următoarele două zile pentru limba maternă, competențele digitale sunt evaluate între 8 și 10 iunie și, în fine, între 14 și 16 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate. Rezultatele obţinute de către fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională, se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător. Toate probele sunt monitorizate audio și video.

Probele scrise din cadrul examenului national de bacalaureat din acest an încep luni 20 iunie cu examenul la limba şi literatura română. Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate în 27 iunie. Examenul se consideră promovat la note de cel puțin 5 la fiecare dintre probe și cel puțin media 6 la probele scrise.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare