Închide

300.000 de lei de la Consiliul Județean pentru Institutul de Transplant Renal, renovează mansarda, cumpără 20 aparate de aer condiționat

AdministrațieSănătate by Actual de Cluj - iun. 04, 2018 0 399

Sute de mii de lei bani publici pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj după ce spitalul a fost adus în pragul falimentului de căpușarea clinicii private a managerului Mihai Lucan: Consiliul Județean din Cluj dă 300.000 de lei pentru funcționarea spitalului.

„Necesitatea acordării acestui sprijin financiar este justificată de faptul că unitatea sanitară în cauză se află într-un amplu proces de restructurare, renovare și reutilare care urmărește atingerea nivelului de performanță și calitate pe care îl poate oferi personalul medical înalt calificat”, explică președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe. Acesta spune că spitalul oferă servicii medicale pentru 8.000 de pacienți, dintre care 1.900 sunt pacienți transplantați. „Chiar dacă e vorba despre un spital care potrivit legii e finanțat de Ministerul Sănătății, am considerat că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a salva viețile atâtor mii de oameni”, mai spune el.

Mai exact banii alocați vor fi utilizați pentru a finanța procedura de avizare pentru renovarea mansardei spitalului. „În momentul de față, suprafețele sunt degradate și necesită zugrăveli sau înlocuire întrucât de mai bine de patru ani nu au fost efectuate operațiuni de reparații. Renovarea mansardei este un proiect complex care vizează saloane ce însumează un total de 65 de paturi, camera medicilor, camera de gardă, camera de tratament, spațiul cu destinație de amfiteatru, Laboratorul Clinic și Laboratorul de Anatomie Patologică. De asemenea, se va urmări asigurarea confortului termic pe perioada verii la nivelul mansardei, fiind necesară, în acest sens, achiziționarea și montarea a 20 de aparate de aer condiționat”, arată CJ Cluj.

Cu acești bani se va cumpăra și un echipament laparoscopic și patru aparate de dializă pentru pacienții care suferă operații de transplant, dar și o pompă de vid pentru un echipament de sterilizare care e nefuncțional în acest moment.

ICUTR e singurul spital din Cluj care asigură servicii medicale de urgență pentru urologie. A fost înființat în anul 2000 iar aici au loc aproximativ 150 de operații de transplant renal în fiecare an.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu