Închide

3.300 de absolvenți admiși la liceu la repartizarea computerizată de azi, 400 au rămas pe dinafară; ce licee au preferat elevii de 10 la evaluare

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 14, 2022 0 285

Un număr de peste 3.300 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși la liceu în acest an în Cluj, după prima etapă de repartizare computerizată, de azi. Alți peste patru sute nu au fost repartizați.

Astfel, conform evidențelor Inspectoratului Școlar Județean în liceu au fost repartizați în Cluj un număr de 3.309 de elevi din totalul celor 3.720 de elevi cu opțiuni completate. Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, s-a desfășurat azi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor. Astfel, marea majoritate a elevilor, peste 2.200, mai exact 2.221 candidați, au fost repartizați la filiera teoretică, iar puțin peste o mie – 1088 de candidați – la filiera tehnologică.

În total, în prima etapă de repartizare computerizată (iulie 2022) au fost completate 56.014 de opțiuni, adică peste 15 opțiuni pentru fiecare elev, în medie. În Cluj 9 elevi au obținut media de admitere 10. Dintre aceștia, 8 candidați au optat pentru Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național ”Emil Racoviță”, ambele din Cluj-Napoca – câte trei elevi, Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca – doi elevi, iar un elev din județul Cluj, având media de admitere 10 a optat pentru un liceu din București.

Totodată, un număr de 114 elevi din alte județe au optat să urmeze cursurile liceale în licee din Cluj.

Peste patru sute de elevi, mai exact 411, nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în primele trei zile din august, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. În acest moment, la nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare, din cadrul examenului de admitere, sunt disponibile un număr de 116 locuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu