Închide

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt permise în continuare angajări în domeniul Educaţiei

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 17, 2022 0 207

Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt permise în continuare angajări în domeniul Educaţiei, ca profesor prin concursul de titularizare şi ca director prin concursul de ocupare a unui astfel de post, potrivit Ministerului Educaţiei, transmite News.ro.

Actul normativ completează OUG 80/2022 care oprea angajările la stat pentru mai multe categorii de personal bugetar. Astfel, ministrul Sorin Cîmpeanu explică faptul că prin ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern vineri, la propunerea Ministerului Educaţiei, nu „se dă liber” la angajări nejustificate. Textul OUG prevede că: „Prin excepţie de la prevederile alin. (1), prin memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei şi aprobat în şedinţă de Guvern, se poate aproba organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare şi nedidactice, precum şi a funcţiilor de conducere, vacante sau temporar vacante din unităţile de învăţământ”.

Ministerul Educaţiei este în proces de analiză a solicitărilor motivate de asigurare a resursei umane în educaţie, mai spune Cîmpeanu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu