Închide

28 de oferte în concursul internațional pentru proiectarea viitorului spital pediatric monobloc din Cluj, câștigătorul – anunțat peste o săptămână

Administrație by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 139

S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru proiectarea primului spital pediatric public din Transilvania cu servicii medicale integrate, cel din Cluj. E un concurs internațional iar organizatorul, Consiliul Județean CLuj, spune că interesul a fost unul ”crescut”.

”Competiția arhitecturală a trezit interesul a numeroși experți și specialiști în domeniu, fiind depuse nu mai puțin de 28 de oferte de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc. În perioada următoare, juriul internațional format din reputați arhitecți și experți români și străini va evalua toate propunerile primite, iar vineri, 18 iunie, va fi anunțat numele câștigătorului contractului de proiectare”, arată CJ Cluj.

Scopul acestui concurs internațional e cel de a identifica cea mai bună idee de construire a noului spital, ”cu un design specializat și o adresabilitate regională”.  Construcția urmează să fie ridicată pe un teren de aproximativ 17 hectare și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri din 9 locații diferite din Cluj-Napoca, între care distanța medie e de aproximativ patru kilometri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare