Închide

Locomotive noi care pot ajunge la viteze de 200 de kilometri pe oră, în contractul semnat ieri de ARF cu Alstom, o parte ar urma să ajungă la Cluj

Economie by Actual de Cluj - ian. 30, 2024 0 153

Locomotive noi care pot ajunge la viteze de 200 de kilometri pe oră, în contractul semnat ieri de Autoritatea pentru Reformă Feroviară cu producătorul Alstom, o parte ar urma să ajungă la Cluj.

E vorba de locomotive electrice Traxx 3 MS, cu patru osii, care pot avea o viteză maximă de 200 km/h și vor putea tracta până la 16 vagoane de pasageri. Locomotivele Traxx au fost omologate în 20 de țări, acoperind o distanță totală anuală de peste 300 de milioane de kilometri, cu peste 2.700 de unități vândute începând cu anul 2000. Contractul de ieri urmărește livrarea a 16 locomotive electrice Traxx 3 MS și 20 de ani de servicii de mentenanță asociate. Contractul, în valoare totală de aproximativ 150 de milioane de euro.

Alstom activează în România de 30 de ani. Compania este responsabilă cu implementarea soluțiilor de semnalizare sau electrificare pe coridorul feroviar Rin-Dunăre precum și în zona Clujului, unde face parte și din consorțiul care construiește cel de-al doilea sistem de metrou din țară, în Cluj Napoca. Compania este, de asemenea, furnizor de servicii de mentenanță pentru flota de metrou din București în ultimii aproape 20 de ani, având în continuare un contract în derulare valabil până în 2036. Centrul de Servicii a Alstom din Cluj-Napoca are trei mari divizii în două locații, totalizând peste 650 de angajați: Finanțe, Resurse Umane și Achiziții, oferind servicii specializate pentru multe țări din grup.

Citește și:

ARF semnează azi contractul pentru 16 locomotive noi cu Alstom, vor fi folosite pe două rute din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu