Închide

„22% dintre clujeni i-au votat pe USR-iști că să consume energie electrică”: atacă liberalii

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 11, 2017 2 628

În campania electorală pentru alegerile parlamentare, liberalii clujeni le-au lăsat culoar liber reprezentanților USR – fapt ce i-a costat pierdere a cel puțin două mandate, unul la Senat și unul la Camera Deputaților. Liderul liberal Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean Cluj, își asumă piederea masivă de voturi în județul nostru, apreciind că strategia partidului în campanie a fost foarte slabă, mai cu seamă pentru că voturile pierdute au ajuns la reprezentanții USR, care acum se dovedesc un dezastru în Parlament.

„Ce se întâmplă cu acest partid nou? În campania electorală au promis că vor fi altfel, că ei vor schimba clasa politică. Au împărțit ziare în care scriau că noi suntem hoți și că ei sunt buni. Și acum ce vedem că fac? Dorm, pe salarii de 17.000 de lei. Și noaptea și ziua, ei dorm în Parlament. Care e relevanța să stai noaptea cu pancarte în Parlament, consumând energia electrică de pomană, doar PSD-ul nu doarme acolo. Știați că Parlamentul consumă energie electrică tot atât cât consumă o comună întreagă? Acum cu USR se consumă și mai mult, pentru că ei dorm și noaptea și ziua acolo. Din păcate, 22% dintre clujenii care au mers la vot, au ales USR-ul ca să doarmă, aceasta este realitatea. Pe  Mihai Goțiu (foto sus) ca să pozeze cu pancarte noaptea și să doarmă ziua, iar pe celălalt, nu-mi mai amintesc cum îl cheamă (Adrian Dohotaru – n.red), să ne povestească pe Facebook cum se duce în biroul lui Goțiu ca să facă duș”, a comentat Alin Tișe, într-o conferință de presă.

Alin Tișe (foto jos) a  mai adăugat că deși Clujul are proiecte de infrastructuă importante, USR-știi n-au făcut nimic în Parlament pentru ca acestea să obțină finanțări: „N-am auzit ca parlamentarii USR să se bată pentru vreun proiect legislativ sau pentru proiectele de infrastructură ale Clujului. Și atunci mă întreb, pentru ce le-au dat clujenii votul, acestor oameni?” Tișe l-a ironizat în mod direct pe senatorul USR, Mihai Goțiu, cu care la un moment dat a fost coleg de facultate, la Drept (Universitatea Babeș-Bolyai). „La început am fost colegi, dar el n-a ținut pasul cu noi, a rămas în spate. În campania electorală, când a ajuns la mine în sat (comuna Aghireș, jud Cluj – n.red), le-a spus oamenilor că e prieten cu mine și le-a cerut să-l voteze”, a comentat Tișe.

tise

Reacția președintelui  administrației județene, Alin Tișe, vine după ce presa a difuzat imagini cu senatorul USR, Mihai Goțiu, care a fost surprins dormind în timpul ședinței în care se discuta pe marginea adoptării bugetului național. Mihai Goțiu a fost ales senator pe listele USR Cluj, iar în prezent deține și o funcție de vicepreședinte al Senatului. Salariul său este cu mult mai mare decât al unui simplu senator. Goțiu încasează nu mai puțin de 16.000 de lei, net, sumă la care se adaugă cheltuielile de transport (cu avionul), sumele pentru cabinetul senatorial, precum și diurne, cazare etc.

Goțiu a justificat că a adormit în plenul de ședință pentru că era obosit după ce a stat mai multe nopți în Parlament să protesteze. În semn de scuze, Goțiu a promis că își va dona salariul pe o săptămână, pentru o cauză umanitară.

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.