Închide

Curtea de Apel Cluj respinge apelul ”lotului Obu” la arestarea preventivă în dosarul în care cei patru sunt judecați pentru trafic de persoane

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 26, 2023 0 213

Curtea de Apel Cluj a respins azi ca nefondat apelul ”lotului Obu” la arestarea preventivă în dosarul în care cei patru sunt judecați pentru trafic de persoane.

Completul Curții de Apel a respins ca nefondat apelul celor patru la decizia instanței inferioare, Tribunalul Cluj, de a-i aresta preventiv pentru 30 de zile. Decizia vine la aproape două săptămâni de la decizia arestării preventive, luată în 14 iunie de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj. Cei patru contestatari au fost obligați să achite în favoarea statului, fiecare, suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei. Onorariile avocaților desemnați din oficiu să-i reprezinte pe cei patru, câte 340 de lei, sunt plătite din fondurile Ministerului Justiției.

Decizia e definitivă și a fost pronunțată în această după-masă.

Citește și:

Cei patru cercetați la Cluj pentru constituirea unui grup infracțional au fost arestați preventiv

Detalii din procesul celebrului Obu, acuzat la Cluj de trafic de persoane pe modelul fraților Tate: ”victimele au fost aduse treptat într-o poziţie de inferioritate, dependenţă psihică şi obedienţă, sinonimă unei forme de sclavie modernă”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu