Închide

O pensionară din Cluj a rămas fără economii de o mie de euro după ce a fost amăgită de doi pârnăiași cu metoda ”bună ziua” să o lase în locuință, spunând că sunt angajați de la cablu

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 17, 2022 0 234

O pensionară din Cluj a rămas fără economii de o mie de euro după ce a fost amăgită de doi pârnăiași cu metoda ”bună ziua” să o lase în locuință, spunând că sunt angajați de la cablu.

Cei doi, care se cunoșteau de pe vremea când erau închiși în penitenciar, s-au întâlnit în zona pieței Hermes din Cluj-Napoca, în 18 ianuarie, după-masa, și s-au hotărât să facă niște bani cu metoda ”bună ziua”. Metoda constă în esență abordarea proprietarului găsit la domiciliu sub diferite pretexte și însușirea de bani sau valori din casa acestuia profitând de neatenția sa. Aceasta s-a și întâmplat într-un final, după încercări nereușite ale acestora de a intra în alte case, ajungând întâmplător la apartamentul nr. 43 situat la etajul IV, al unui bloc, unde s-au prezentat cu calitatea mincinoasă de angajați ai societății de cablu TV care verifică rețeaua din zonă și, astfel, au amăgit-o pe persoana vătămată să le permită accesul în locuință. Victima, o persoană în vârstă de 76 ani, cu un picior amputat, locuiește împreună cu soțul său, care are probleme de vedere. Astfel, în timp ce unul dintre cei doi a rămas poziționat în bucătărie, în apropierea ușii de acces, complicele i-a cerut persoanei vătămate buletinul și cuponul de pensie cu scopul de a descoperi locul în care aceasta își ținea actele și alte valori, urmând-o apoi în camera mică și observând că a luat cuponul dintr-o cutie metalică aflată într-o plasă așezată în dulap. Profitând apoi de neatenția persoanei vătămate care s-a deplasat în bucătărie, hoțul s-a întors în camera mică precum și în al doilea dormitor, unde a răvășit bunurile și a deschis ușile dulapurilor pentru a căuta bani, iar din camera mică a sustras, din aceeași cutie în care s-a aflat cuponul de pensie, un portmoneu în care a găsit suma de 5.000 lei și 100 de dolari. După aproximativ o oră, victima a observat ușa deschisă la dulapul din camera mică, a verificat cutia metalică și a constatat lipsa portmoneului în care se aflau banii, sesizând imediat poliția. Prin săvârșirea faptei, inculpații au cauzat un prejudiciu total în valoare estimată de 5.500 lei.

Cei doi au fost prinși, dar doar unul a fost condamnat la închisoare cu executare, trei ani și șase luni pentru furt calificat, celălalt fiind condamnat cu suspendare la un an și șase luni. Decizia a fost luată vineri de către Judecătoria Cluj-Napoca și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu