Închide

20 de imagini cu interiorul noii case a Băncii Transilvania făcute publice de arhitectul șef al județului pentru a demonstra că și acesta „surprinde plăcut”

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - iun. 11, 2021 0 2443

„Zilele trecute am promis că revin cu fotografii din interiorul clădirii Banca Transilvania realizate pe Calea Dorobanților, în Cluj-Napoca, așa ca… Voila”, a scris arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță pe Facebook. El a prezentat 20 de imagini pentru a demonstra că felicitările pe care le-a adresat acum câteva zile arhitectului  Macalik Arnold-Ernő și echipei acestuia de la biroul Mossfern pentru fațada proaspăt dezvelită în oraș a clădirii noului sediul al Băncii Transilvania sunt îndreptățite.

„Interiorul clădirii surprinde plăcut ochiul printr-un joc măiestros al texturii și luminii. Volumetria creează o serie de spații interioare care invită lumina la un dialog între exterior și interior, senzația vizitatorului fiind una foarte plăcută. Combinația de texturi și materiale (beton aparent, lemn, metal și minunata piatră de Viștea) pune în evidență și mai mult spațiile interioare pline de lumină. Că să rezum în câteva cuvinte: este ceea ce trebuie!”, a arătat Salanță.

El a prezentat 20 de imagini din sediul Băncii Transilvania construit de la 0 în Cluj-Napoca aproape de zona ultracentrală a orașului, încă nedeschis oficial. Salanță a mai ținut să aprecieze zona destinată vizitatorilor sau accentele de roșu utilizare în interior. „Chapeau! în față echipei care a făcut posibilă realizarea acestei clădiri impresionante! Nu a fost ușor, dar a meritat pe deplin toată dăruirea. Este o casă cu o poveste!”, a mai spus Salanță. El a mai spus că respectiva clădire este una verde, în curs de certificare BREEAM.

Cei care au văzut imaginițe au ținut să împărtășească părerea arhitectului șef al județului. Arhitectul Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură din Cluj, a spus că sediul e foarte frumos și că „sper că utilizatorii spațiului să înțeleagă ce au primit, oamenii care vin și folosesc ocazional sau frecvent clădirea să mizeze în continuare pe arhitectură”.
Unii au făcut și comentarii critice.
Recent, Salanță a oferit public pe Facebook ca exemplu de „Așa da” noua clădire a Băncii Transilvania, cu trei fotografii ale fațadei pe care le-a postat pe Facebook. „Un proiect care prin măiestria arhitectului a reușit să îmbine armonios tuful (piatra), ca și material nobil utilizat la clădirile emblematice ale Clujului, cu betonul aparent, rezultatul fiind unul excelent”, a ținut să îl felicite arhitectul-șef al județului pe arhitectul  Macalik Arnold-Ernő, autorul proiectului noul sediu al Băncii Transilvania de pe Calea Dorobanților.
Oamenii au receptat noua clădire, fie de pe stradă, fie din mașini, fie din pozele prezentate de arhitectul șef. Unii au fost deja și în clădire sau pe șantier, în timp ce se construia.
Laudele au fost prilej pentru arhitecți, ingineri, politicieni să felicite proiectul sau chiar să îl critice, declarându-se neîncântați de fațada proaspăt dezvelită a clădirii. Detalii: De la „un exemplu al unei arhitecturi de calitate”, la „nu-mi place”. Cum e receptat în oraș noul sediu de bancă construit de la 0 în zona pericentrală a Clujului
Cele 20 de fotografii din interior:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare