Închide

2 instrumentiști din Cluj în carantină după turneu în China. Șeful DSP Cluj: ”până în 14 februarie sunt sub supraveghere”

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 25, 2020 0 93

Cei doi instrumentiști clujeni aflați în carantină după un turneu în China nu sunt angajați ai Filarmonicii Transilvania, căci aceasta din urmă nu a avut turnee în străinătate în ultima perioadă, clarifică reprezentanții instrituției de cultură.

Oana Andreica, secretarul muzical al instituției, cea care se ocupă de organizarea oricăror turnee sau concerte de-ale Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, susține că instituția nu a avut astfel de turnee în ultima perioadă. ”În aceasta perioadă nu a existat niciun turneu în care să fi fost implicați membri ai Orchestrei sau ai Corului Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, toate evenimentele artistice ale instituției având loc la Cluj. În egală măsură, nu s-a semnat niciun protocol de colaborare cu alte instituții muzicale, prin care angajați ai acestei instituții să ia parte la vreun turneu”, susține Oana Andreica, secretarul muzical al instituției.

Este cert însă că doi instrumentiști din Cluj care au efectuat un turneu în China se află în carantină, în propriile domicilii, după cum confirmă pentru actualdecluj.ro șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu. ”Am vorbit cu dânșii și aseară, sunt bine, nu prezintă niciun semn. Până în 14 februarie sunt sub supraveghere, sunt trei instrumentiști, doi din Cluj și o instrumentistă din Oradea care s-a mutat la Cluj. Pe mine mă interesează ca ei să stea în casă, să fie sănătoși, după 14 zile să le pot ridica restricția”, a spus el.

Citește și:

Doi muzicieni din Cluj, izolați pentru 14 zile la domiciliu după ce au fost într-un turneu în China

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu