Închide

Începe programul „Vinerea Verde” în Cluj-Napoca prin care oricine poate circula gratuit cu transportul public în fiecare zi de vineri

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 17, 2021 0 362

Anunțul a fost făcut miercuri, 16 iunie, de primarul Emil Boc în ședința Consiliului Local. Boc a arătat că municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 50% ă persoane, motiv pentru care, așa cum a promis, municipalitatea va da drumul programului prin care în fiecare zi de vineri în oraș se va circula fără bilet pe transportul public.

„Am depășit procentul de 50% de persoane vaccinate, 51,20 % adică 146.447 persoane vaccinate din 286.024 populația vaccinabilă. Asta înseamnă că implementăm în premieră în România programul Vinerea Verde. Stop! Azi mașina stă pe loc”, a declarat primarul în 16 iunie, la ședința Consiliului Local.

Potrivit programului “Vinerea Verde”, în fiecare zi de vineri, în Cluj-Napoca transportul local va fi gratuit.

Primarul Emil Boc a precizat că vineri, 18 iunie, va fi prima zi cu transport gratuit pe raza municipiului.

O altă măsura prin care Primăria vrea să încurajeze utilizarea transportului public vizează, după cum a spus Boc, crearea unui culoar dedicat pentru tramvaie, în zona Parcului Central, între străzile Coșbuc și Barițiu. Emil Boc a precizat că acest culoar va fi următoarea bandă dedicată pentru transportul public pe care primăria o va amenaja în municipiu.

„Vinerea verde. Stop, azi mașina stră pe loc!” e o inițiativă a Ministerului Mediului pentru a încuraja oamenii din România să renunțe la deplasările cu mașinina în zilele de vineri și să aleagă mijloace alternative – biciclete, trotinete, mijloace de transport în comun sau chiar mersul pe jos.

La cluj, primarul Boc a decis să meargă mai departe și să ofere transport public gratuit clujenilor în fiecare zi de vineri.

sursa foto: afis program

Nici un comentariu

Scrie un comentariu