Închide

Un salvamar român a ajuns erou în Italia

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 166

Un salvamar român a devenit eroul presei în Italia, după ce a salvat viața unui copil, informează Europa FM.

Resuscitarea a durat 12 minute.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital.

Conform La Repubblica, intervenția românului de 38 de ani, la Ostia, a fost salvatoare.

Alin, salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race”, a retrăit momentele de sâmbăta trecută, când, dacă nu ar fi avut pregătirea pe care o are, copilul de 12 ani ar fi riscat probabil să nu se mai trezească.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, spune Alin, adăugând: „Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>”.

Intervenția salvatorului a durat 12 minute foarte lungi.

Salvamarul povestește că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit, l-a asigurat că fiul ei este bine și a fost externat.

„Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de salvări nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine”, a spus Alin, la rândul lui tată a doi copii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu