Închide

13 universități din țară, între care trei din Cluj, în clasamentul celor mai bune o mie de universități din lume

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 03, 2020 0 276

Un număr de 13 universități din țară, între care trei universități din Cluj, se află în clasamentul celor mai bune o mie de universități din lume realizat de Times Higher Education.

În clasamentul dat publicității ieri sunt incluse 13 universități din România, dintre care trei sunt din Cluj-Napoca, e vorba de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Universitatea ”Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică. Dintre cele 13 universități listate în top, două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume –  Academia de Studii Economice București și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, aceasta din urmă clasată pe locul 801+ la nivel mondial, respectiv locul al doilea la nivel național. UMF ”Iuliu Hațieganu” este listată pentru prima dată în acest clasament.

World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, care reunește peste 1.500 de universități din 93 de țări. Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță care măsoară performanța unei instituții în patru domenii- predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.

Aici clasamentul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu