Închide

Premierul Orban: Este cert că școala începe în 14 septembrie. Nu s-a discutat oficial despre amânare

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 07, 2020 0 75

„În mod clar” școala va începe în 14 septembrie, spune azi premierul Ludociv Orban. Nu s-a discutat oficial despre amânare, a adăugat el. Orban nu a exclus ca școli din localități cu aceeași situație epidemiologică să decidă diferit legat de scenariul de începere a școlii.

Orban a explicat care sunt criteriile în funcție de care fiecare școală va decide până miercuri ce scenariu va alege:
„În funcție de nivelul de răspândire a virusului – până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, adică cu copiii în clasă; între 1 și 3 la mie rata infectării, deci cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, învățământul mixt, o parte jumătate în clasă, jumătate online, alternativ, astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă și pe online pentru elevi; ce este peste 3 la mie se va începe școala online”, arată hotnews.ro.
El a spus că în mod clar școala va începe în 14 septembrie, că nu a fost o decizie oficială de amânare și că au existat „opinii disparate” ale specialiștilor privind amânarea țnceperii școlii.

Orban nu a exclus ca școli din localități cu aceeași situație epidemiologică să decidă diferit legat de scenariul de începere a școlii: „În principiu, au această libertate”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu