Închide

10 străini depistați cu ședere ilegală în Cluj în februarie, amenzi de 23.000 lei

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 02, 2019 0 187

Un număr de zece persoane care se aflau ilegal în Cluj au fost descoperite în februarie de polițiștii de la Imigrări. Unul dintre ei a trebuit să părăsească teritoriul țării.

Restul de nouă au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. Amenzile date în aceste cazuri se ridică la 23.400 de lei.  Cei zece străini depistați cu ședere ilegală în Cluj sunt din Republica Moldova – trei persoane, Statele Unite – două persoane și din Brazilia, Camerun, Palestina, Maroc și Nigeria – câe o persoană. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că doi dintre aceștia au desfășurat activități lucrative fără forme legale la două societăți comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cinci nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României și nu au efectuat demersuri necesare pentru prelungirea acestuia, iar trei nu au informat în termenul prevăzut de lege, cu privire la schimbarea reședinței pe teritoriul României”, explică polițiștii de la Imigrări.  Fiecare dintre aceștia a fost amendat cu 3.400 de lei iar administratorii firmelor au fost amendați cu 2.000 de lei în total pentru încadrarea străinilor fără aviz de muncă.

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare