Închide

10 lucruri despre noul U Cluj

Sport by Catalin Suciu - sept. 28, 2020 0 697

*U Cluj a făcut 0-0 cu Metaloglobus, semn rău prevestitor. Încă două rezultate de 0-0 și U Cluj îl demite pe Costel Enache, negociind deja cu Adrian Falub. Va fi un nou început pentru Universitatea, o gură de aer proaspăt.

*Recunoscuți pentru actele caritabile, suporterii lui U Cluj vor să-l hrănească gratuit pe mijlocașul Ioan Filip, care se menține cu greu pe teren la cele 35 de kile pe care le are. Fanii vor să facă chetă să cumpere în fiecare zi cheesburgeri, shaorme, fripturi de porc cu multă slănină, caltaboși, jumări și sarmale,  sperând ca Filip să ajungă măcar la 55-60 de kile în două luni, dacă va respecta cu strictețe meniul zilnic.

*Programul „O masă caldă” a fost dezvoltat de ong-iști după ce aceștia l-au văzut pe Filip jucând la Oțelul Galați în urmă cu o decadă.

*Vestita pepinieră de la U Cluj a produs în ultimii ani fix pepeni.

*Costel Enache și-a făcut progamul de antrenamente pentru următoarele săptămâni.  În fiecare zi, fiecare fotbalist va lovi mingea cu latul, din 3-4 metri, la perete, într-un dreptunghi cu lungimea de doi metri, desenat cu creta, până când fiecare va reuși să nimerească dreptunghiul. În primăvară, Enache speră să reușească să crească distanța la 7-8 metri față de perete, iar din vară un fotbalist de la U Cluj ar putea da o pasă precisă de 15 de metri, acesta fiind, de fapt, obiectivul clubului pe termen mediu și lung.  În patru ani în actuala formulă U Cluj s-ar putea lupta la promovare.

*U Cluj a trecut de la „lungă și pe a doua” la „scurtă și în aut”.

*La meciurile lui U Cluj s-ar plictisi până și Dan Petrescu.

*Ioan Andone spune că a găsit soluția salvatoare: Ar fi bine ca U să-l ieie pe Falub și să nu-l mai deie afară.

*Singurul care sărbătorește la U Cluj este Daniel Stanciu. Cu fiecare zi ce trece își depășește recordul de stat în conducerea unui club, după ce, până să ajungă la Universitatea a bifat aproximativ 432 de echipe în scurta sa carieră. Pe de altă parte, președintele Radu Constantea poate ajunge un veritabil monstru sacru al fotbalului românesc,  un Romică Pașcu de Cluj. Nimeni nu-l deranjează niciodată cu nimic, dar nici el nu deranjează pe nimeni cu nimic.

*Costică, producător de bere artizanală în cartierul Mănăștur, e deznădăjduit: „N-am noroc, Doamnie alduie-l noroc. Am tăt făcut bere bună și pus aci în butoie, dar amu ce să fac cu ie, că Tamaș și-o rupt meniscu și-o mărs la București. Îi puniem io meniscu la loc una-două. Amu cui s-o dau, spunie tu? Cum autoritățile nu nie ajută cu nimică, io tătie speranțele le avem în Găbiță ăsta, că-i băiat bun. Și Nelu, de la patru, o rămas cu kile întreji de pălincă și-amu n-are cui le da. Amu tre să-mi scot banii din chirie, am o garsonieră die 11 metri pătrați dată cu 560 die euro și tre să cresc prețu, n-am ce face.”

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare