Închide

Viceprimar: patinoarul din jurul statuii e la fel de legal precum sunt Zilele Maghiare din Piața Unirii

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 14, 2017 0 894

Atât patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin, cât și celelate instalații pentru Târgul de Crăciun, dar și   Iluminatul festiv au fost girate de comisia de estetică urbană și de cea de urbanism a Primăriei.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat public că toate manifestările din piața centrală a orașului au un regim special, așa cum s-a convenit la nivel politic între toate grupurile din Consiliul Local.

„Târgul de Crăciun este la fel de legal ca Zilele Maghiare care au loc în Piața Unirii”, a ținut să sublinieze viceprimarul Dan Tarcea. Oficialul a mai spus că Statuia din Piața Unirii va fi protejată cu un gard, tocmai ca incidente de felul celor semnalate de grupul consilierilor UDMR să nu se repete. Amintim că membrii UDMR din forul local au semnalat recent că statuia a fost vandalizată și că lipsesc elemente din costumația personajelor care compun ansamblul statuar. În plus, membrii UDMR Cluj s-au arătat indignați cu privire la felul în care Primăria a ales să facă anul acesta Târgul de Crăciun din Piața Unirii, mai ales în ceea ce privește amplasarea patinoarului în jurul statuii Matei Corvin.

Tarcea a mai spus că tocmai acest patinoar va proteja statuia și o va pune în valoare, mai ales că în zilele cu proteste se cunoaște că lumea se urca pe aceasta pentru a face poze cu protestatarii. Pentru patinoar, Târg și iluminatul festiv există aviz de la comisia de estetică urbană dar și de la cea de urbanism, a mai spus Tarcea.

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu