Închide

Registrul Comerțului: cele mai multe SRL D-uri din provincie, la Cluj

Economie by Actual de Cluj - nov. 22, 2017 0 229

Clujenii au înființat cele mai multe firme de debutanți din provincie, de la înființarea programului guvernamental de ajutare a startup-urilor – la mică distanță de Capitală, arată datele Registrului Comerțului.

E vorba în total de 5.174 SRL D-uri înființate din 2011 până în octombrie la Cluj, puțin sub numărul înființat în Capitală – 6.007. În total peste 43.700 de astfel de firme au fost înființate până în prezent, de la debutul programului în 2011. Bucureștiul și Clujul sunt urmate la mare distanță de Timiș, unde au fost înființate 2.547 astfel de firme până în prezent. La polul opus se află Covasna și Călărași, cu 149 și respectiv 173 de astfel de firme înregistrate.

Societățile cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D) pot fi deschise din 2011, de către întreprinzătorii debutanți în afaceri. SRL-D-urile au acest statut – și câteva facilități oferite de lege – timp de trei ani de la data înființării. SRL-D-urilor, Statul le oferă credite nerambursabile de până la 10.000 de euro dintr-un plan de afaceri, ce pot fi cerute de tineri ce își deschid prima afacere. Totodată, SRL-D-urile sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru veniturile a cel mult patru angajați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu