Închide

O nouă ambiție a primăriei: bazin olimpic în Gheorgheni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - Apr 11, 2017 4 3108

Aqua Park-ul pe care primăria îl pregătește pe locația ștrandului din cartierul Grigorescu este în blocaj generat de problemele cu relocarea utilităților care traversează terenul. Un alt proiect, cel de relansare a Băilor Someșeni, este și mai departe de a deveni realitate. În acest context, edilul Emil Boc a scos din mânecă un nou proiect: un bazin olimpic pe care să-l facă un privat pe terenul primăriei de lângă baza sportivă din Gheorgheni.

Acum câțiva ani, prin Compania Națională de Investiții, s-a început un proiect de amenajare a unui bazin de polo în zona Cartodromului din Gherogheni, însă acesta a fost abandonat deoarece amplasamentul nu s-a pretat proiectului dorit de instituția centrală. Așa că primăria s-a reorientat și a transformat terenurile respective din cartierul Gherogheni într-o bază sportivă, tot cu ajutorul CNI, care a și fost inaugurată la finalul lui 2016.

Acum, primaurl Emil Boc spune că administrația analizează toate condițiile legale ca pe un teren adiacent acestei baze să fie amenajat un bazin olimpic de înot.

Acest nou proiect vine în contextul în care aqua park -ul  anunțat de primărie în zona ștrandului administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a intrat în blocaj. “Trebuie relocată o magistrală subterană de gaz. Dar și o magistrală electrică care taie parcela în două. Pentru relocarea rețelei electrice este nevoie de 400.000-500.000 de euro. Acum suntem în faza de avizare cu acestea. Mai avem și o altă problemă pentru că terenul pe care trebuie deviată magistrala de gaz este proprietate privată și avem nevoie de acordul proprietarului. Când vom trece de toți acești pași și vom ajunge cu proiectul în Consiliul Local aș prefera să propunem să facem o ofertă unui investitor privat care să amenajeze acest aqua park. Am mai încercat asta fără rezultat dar acum Clujul s-a schimbat și există cu siguranță un astfel de interes”, a motivat primarul.

Proiectul urbanistic al noului aqua park a ajuns și în comisia de urbanism a primăriei și a fost criticat pentru modul în care a fost pus în relație cu râul Someș care trece prin zonă. Anul acesta, de la capitolul bugetar care revenea relocărilor de utilități în cadrul acestui proiect s-au luat o parte din bani pentru a fi orientați către cererea școlii I. Hațieganu pentru a suplimenta spațiile de învățământ.

Despre noul bazin olimpic, primarul a avansat un parteneriat public-privat, ca primă schemă de finanțare. Adică primăria să concesioneze terenul iar un investitor privat să realizeze acest bazin olimpic. Respectivul obiectiv ar rezolva și problemele privind locurile de parcare insuficiente care deservest baza sportivă din Gherogheni (116 locuri) și va permite realizarea unui spațiu adiacent pentru parcări, mai ales că primăria mai are teren liber în zonă.

Primarul Emil Boc a făcut declarații în emisiunea Dimineți în Realitate difuzată pe Realitatea FM Cluj. 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu