Închide

Nominalizările Clujului la premii în industria Ospitalității și Turismului

Economie by Kristina Reştea - Mai 15, 2017 0 332

Ca în fiecare an, și la ediția de 2017 a evenimentului TopHotel Awards, Clujul are câțiva „trimiși”, care se bat pentru titluri cu unități din întreaga țară. O parte dintre numele din liste sunt deja obișnuite ale competiției și nici de data aceasta Clujul nu are reprezentanți în categoria exclusivistă a unităților de 5 stele, afiliate unui lanț hotelier internațional, dar nici în categoriile care premiază investiții sau lansări de unități. Nominalizările pentru premii în cadrul celui mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului şi a ospitalităţii din România sunt făcute, iar azi se încheie și perioada de jurizare. Câștigătorii se anunță în 25 mai. Menţionăm că intrarea în competiţie s-a făcut după ce investitori, hoteluri, restaurante, agenţii de turism, clienţi şi furnizori au fost invitaţi să îşi trimită nominalizările de proiecte prin simpla completare a formularului de înscriere online.

La categoria hoteluri business și locații de conferințe – Hotelul anului 5* – neafiliat unui lanț internațional apar două nume: City Plaza și Opera Plaza. Hotelul City Plaza a intră sub umbrela grupului internaţional Hilton, după cum s-a anunțat încă de anul trecut, așa că aceasta ar putea fi ultima ediție de premii în care hotelul clujean candidează la această categorie. Premiile se dau pentru activitatea din anul precedent, explică reprezentanții hotelului, iar unitatea din Cluj încă nu s-a lansat oficial în noua formulă, procedura urmând să se încheie peste câteva săptămâni. La Categoria 4* -hotel afiliat unui lanț hotelier internațional – candidează unitatea din Zorilor, Golden Tulip Ana Dome, iar la secțiunea Cel mai popular hotel al anului (economice de clasă medie 3*) apar printre „candidați” Hampton by Hilton, dar și Univers T. Golden Tulip Ana Dome se numără și printre unitățile care aspiră la titlul de Locația anului pentru conferințe și întâlniri de afaceri, alături de hoteluri din București, Sibiu sau Constanța.

Mai multe restaurante din Cluj – Bujole, Cabinet de Vin et Cocotte, Via și ZAMA – au intrat în competiție pentru titlul de Cel mai popular restaurant al anului. Baracca e în lista celor care ar vrea titlul de Cel mai bun restaurant cu bucătărie internațională, de lux. Există, de asemenea, câțiva manageri care conduc unități din Cluj și care sunt în competiție pentru desemnarea Directorului general al anului în industria hotelieră: Bogdan Stănilă, Golden Tulip Ana Dome, Valentin Lungu, de la Univers T și Zsolt Torjai, cel care conduce Hampton by Hilton în Cluj.
Hampton by Hilton, Golden Tulip Ana Dome și Univers T propun și „Cea mai bună echipă hotelieră”. Clujul are propuneri și la „Bucătarul anului”: Mihai Crișan de la restaurantul Novem, Golden Tulip Ana Dome și Roland Suciu de la Baracca.

Puteți consulta AICI lista completă de unități și companii nominalizate și echipa de jurizare

 

Cum se desfășoară concursul

ETAPA 1 (1 martie – 3 aprilie) – înscrierea în competiție
Investitori, hoteluri, restaurante, agenții de turism, clienți și furnizori sunt invitați să trimită online nominalizările de proiecte prin simpla completare a formularului de înscriere online.
ETAPA 2 (13 aprilie) – anunțarea rezultatelor parțiale. Listarea și anunțarea primilor 12 finalisti (20 pentru categoria hoteluri) din fiecare categorie care vor intra in competitie.
ETAPA 3 (13 aprilie – 10 mai) – Votul online

ETAPA 4 (2 mai– 15 mai) – Votul juriului. Are loc selectia finala a proiectelor, realizata de comisia de jurizare pe fiecare sectiune.

GALA DE PREMIERE TOP HOTEL AWARDS (25 mai)

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu