Închide

La Cluj se cumpără locuințe cu bani virtuali

EconomieSinteză știri locale by Actual de Cluj - Mar 09, 2017 0 777

Două familii din Cluj şi-au cumpărat locuințe într-un complex aflat încă în construcție şi au plătit o parte din sumă în ilcoin, o nouă monedă virtuală, relatează Digi24.

Cele două apartamente au fost achiziționate în proporție de 40% cu monede virtuale, iar restul de plată a fost achitat în euro. Cumpărătorii aveau de ceva timp conturi de economisire în aur la o firmă din Germania, de unde au primit și monedele virtuale pe care le-au valorificat acum. Aceeași firmă și-a lansat și în România o platformă, în februarie. „Am mai dat cash 26.000-27.000 de euro, diferența până la 45 a fost plătită cu ilcoin la cursul zilei”, spune cumpărătorul Dorel Oltean. La Cluj, tranzacția s-a desfășurat în prezența unui notar. Avantajele sunt semnificative, însă riscurile apar pentru că moneda nu este reglementată în vreun fel.

Banca Naţională vine și ne spune că nu este nici valută, nici leu. Nu avem legislație, totuși sunt firme private care își asumă riscul înregistrarea pe cont propriu. Riscurile sunt legate de faptul că nu este reglementat, nu avem supraveghere, nu se știe de unde provin banii”, afirmă Cecilia Ianachis – expert contabil .

Știrea integrală poate fi găsită AICI

Cumpărătorii au cumpărat în acest mod două apartamente în Floreşti, detaliază RadioCluj.ro.

Genea Mureşan a investit câteva mii de euro în moneda virtuală, a aşteaptat să crească valoarea ei şi apoi a căutat un apartament pe internet şi a cumpărat. Pentru un apartament de 30 de metri pătraţi, cumpărătorul a dat 8.000 de monede. „Moneda respectivă am obţinut-o cu o cantitate de bani mult mai mică, deci cam 2.000 de euro, chiar mai mult a rezultat de 2 mii de euro decât a trebuit să contribui aici. Valoarea a crescut. Practic, pot spune că moneda m-a costat foarte puţin”, spune Genea Mureşean,  cumpărătorul unui apartament cu monedă virtuală citat de Radio Cluj.  Citiți știrea AICI

 

Vom contacta mai mulți specialiști zilele următoare pentru a vă aduce mai multe informații privind credibilitatea și siguranța unor astfel de tranzacții

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare