Închide

Înfrângere la scor cu Spania, campioana Europei. România întâlnește Ungaria în ultimul meci din grupă

Sport by Catalin Suciu - sept. 05, 2017 0 202

Tricolorii au avut un meci de foc în cea de-a patra zi a Grupei C a EuroBasket 2017, competiție ce se desfășoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Băieții lui Marcel Țenter au întâlnit campioana europeană Spania, într-o sală aproape plină, peste 8.100 de spectatori dorind să vadă la lucru cei mai buni baschetbaliști ai Europei, dar și pe ai noștri înfruntându-i.

Primul sfert a fost unul deosebit de curajos din partea băieților noștri, aceștia reușind chiar să treacă în avantaj la un moment dat, scor 19-18. Următoarele două perioade au fost foarte dificile mai ales pe faza ofensivă, anunță u-bt.ro.

Spania – România 91-50 (21-19, 20-8, 29-8, 21-15)

Dintre baschetbaliștii U-Banca Transilvania selecționați la lotul național, cel mai mult timp l-a petrecut pe parchet Kuti Nandor, respectiv peste 24 de minute, perioadă în care a contribuit cu 2 pase decisive și o recuperare, principalul său obiectiv fiind acela de a conduce mingea.

Ceilalți doi baschetbaliști ai U-Banca Transilvania, Alexandru Olah și Rolland Torok au evoluat peste 12 minute, contribuind cu 4 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, respectiv 2 puncte, 2 recuperări și 1 pasă decisivă.

Ceilalți marcatori ai României au fost Moldoveanu 15 (6 rec., 3 p.d.), Popa-Calotă 6, Nicolescu 6, Paliciuc 5, Baciu 5, Mandache 3, Nicoară 2, Cățe 2. A mai jucat Petrișor.

Din staff-ul tehnic al României face parte și kinetoterapeutul U-Banca Transilvania, Adrian Resteman.

Este cea de-a treia înfrângere pentru tricolori și totodată a treia victorie pentru iberici. România va întâlni Ungaria marți, cu începere de la ora 20.30, într-un meci de ”care pe care”, o înfrângere anulând complet șansele de calificare.

foto: fr-baschet.ro

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu