Închide

„Congratulations to Tibi!”. Românul Tibi Uşeriu, câştigător la ultramaratonul din „Iadul de Gheaţă”

ActualitateTop News by Kristina Reştea - mart. 17, 2017 0 283

„CONGRATULATIONS TO TIBI” – anunţă (în engleză, desigur) pagina oficială a ultramaratonului Arctic 6633. Românul Tibi Uşeriu a trecut primul linia de sosire. A doua oară, după ce a câştigat titlul şi anul trecut.

La ediţia de 2017, 18 concurenţi s-au înscris pentru cursa de 566 kilometri, din apropierea Cercului Polar. Uşeriu a terminat cursa la 01.25 (ora locală), la Tuktoyaktuk (Canada), la o temperatură de minus 36 de grade.

“Doctorul o zis că mă scoate afară din cursă, că nu mă mai lasă!” […] Ştiam că ajunsese la Swimming Point, dar nu ştiam de ce nu sună telefonul. […] Tibi ajunsese la 9 dimineţa în punctul de control, dar nu l-au lăsat să plece mai departe deoarece i se infectaseră zonele degerate. A trebuit să aştepte venirea organizatorului pentru decizia finală, doctorul nu a fost de acord cu plecarea lui. Tibi a mincat, s-a odihnit şi a dormit 4 ore, după care … ce o fi fost în sufletul lui, numai el ştie. “I-am zis : Daca voiai să mă scoţi din cură, de ce nu m-ai scos dupa prima sută de metri ? Acuma nu mă poţi opri !” L-au lăsat în final să plece pe propria răspundere”. Acestea sunt câteva fragmente din „pagina de jurnal” de ieri, din Raportul de Cursă pe care l-au ţinut susţinătorii de la Tăşuleasa Social pe parcursul maratonului.
Câteva ore mai târziu se anunţă câştigătorul: Tibi.

Felicitările:

 

Câteva imagini, de la 6633 Arctic Ultra:

 

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

Sursa foto: 6633 Arctic Ultra

 

Tibi Uşeriu a vorbit despre această provocare la Cluj, la lansarea cărţii sale (biografia “27 de pași”), cu doar câteva zile înainte să pornească din nou spre „iadul de gheaţă”. “Când m-am întors anul trecut de la 6633 Arctic Ultra mi-am zis că ar fi o nebunie să revin vreodată acolo, în iadul de gheaţă. Poate cel mult ca voluntar, ca să asist de pe margine la chinul altora. Dar acum, iată, plec din nou. Şi nu ca voluntar. Anul trecut am fost trei români. De această dată voi fi singurul şi mai ales, singurul care se întoarce pentru a-şi apăra titlul de învingător al acestui ultramaraton considerat de mulţi drept unul din cele mai extreme din lume. Mi se aştern înainte noi provocări ‘anormale’. De această dată, nu e nici inconştienţă, nici curiozitate. Ce ştiu că mă aşteaptă acolo îmi dă deja emoţii, fiori, ba chiar simt cum mă pândeşte o frică cu F mare. Străbătută de un frig cumplit. La 6633 e chiar simplu să mori şi nu doar o dată”, spunea campionul de 2016, acum proaspăt campion de 2017.

Sute de clujeni la lansare de carte, zeci au stat în picioare ca să-l asculte pe ultramaratonistul care se întoarce la Cercul Polar, la -60 grade

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu