Închide

Sute de clujeni la lansare de carte, zeci au stat în picioare ca să-l asculte pe ultramaratonistul care se întoarce la Cercul Polar, la -60 grade

CulturăTop News by Actual de Cluj - feb. 23, 2017 1 674

Mai rar: asistență de sute de persoane, cu zeci care au stat în picioare fiindcă n-au găsit locuri, la o lansare de carte – s-a întâmplat în această seară în clădirea The Office, unde un bistrițean și-a lansat autobiografia, la 43 de ani.

Vorbim despre Tibi Ușeriu, cel care și-a lansat biografia „27 de pași” după ce a completat până acum un ultramaraton arctic și se pregătește peste câteva săptămâni peste al doilea. În volum, Ușeriu vorbește despre viața sa în închisoare – a fost închis ani de zile după Revoluție după ce a participat la jafuri armate și i s-a pus în cârcă și o tentativă de omor.

useriu lansare panorama

Înainte ca Ușeriu să spună câte ceva despre cartea sa, în fața asistenței au venit fratele său mai mare, cel care a pus pe roate și proiectul Tășuleasa Social și care l-a pus pe picioare și pe fratele său după ce acesta s-a întors din închisoare, dar și profesorul universitar Mircea Miclea.

Ușeriu a vândut în această seară sute de exemplare din volum – aproape 400 până la debutul lansării cărții, astfel că echipa ce l-a ajutat să vândă cartea, în această seară, a adus un al doilea lot de cărți.

În curând Ușeriu pleacă din nou la Ultramaratonul Arctic 6633, ca să-și apere titlul cucerit anul trecut. “Când m-am întors anul trecut de la 6633 Arctic Ultra mi-am zis că ar fi o nebunie să revin vreodată acolo, în iadul de gheaţă. Poate cel mult ca voluntar, ca să asist de pe margine la chinul altora. Dar acum, iată, plec din nou. Şi nu ca voluntar. Anul trecut am fost trei români. De această dată voi fi singurul şi mai ales, singurul care se întoarce pentru a-şi apăra titlul de învingător al acestui ultramaraton considerat de mulţi drept unul din cele mai extreme din lume. Mi se aştern înainte noi provocări ‘anormale’. De această dată, nu e nici inconştienţă, nici curiozitate. Ce ştiu că mă aşteaptă acolo îmi dă deja emoţii, fiori, ba chiar simt cum mă pândeşte o frică cu F mare. Străbătută de un frig cumplit. La 6633 e chiar simplu să mori şi nu doar o dată”, explică el.

Tibi Ușeriu a finalizat anul trecut cel mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, ce se întinde pe 566 kilometri în zona Cercului Polar, unde temperaturile au ajuns până la -62 de grade.

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare