Închide

Care sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat din Cluj: o firmă de mezeluri e pe primul loc, 18 milioane de euro datorii

Economie by Actual de Cluj - nov. 14, 2017 1 690

O fabrică de mezeluri conduce topul Agenției Naționale de Administrare Fiscală ca firma din Cluj cu cele mai mari datorii.

Ați auzit de Salamandra Plus? E o firmă din Cluj și apare în lista contribuabililor cu datorii la Agenția Națională de Administrare Fiscală ca fiind firma din județ cu cele mai mari obligații fiscale restante – aproape 80 de milioane de lei, adică 17,7 milioane de euro.

Salamandra Plus e de fapt o firmă din Maramureș, cu punct de lucru în Cluj-Napoca pe bulevardul Muncii; e o fabrică de mezeluri care funcționează încă din 1992. Am cerut un punct de vedere al companiei privind aceste datorii și vom reveni cu acesta când ne va fi furnizat de reprezentanții firmei.

Salamandra Plus SRL e urmată la Cluj în acest top de Mirfo Industries SA cu 46,8 milioane de lei datorii, Societatea Filiala Icemenerg Service SA cu 23,7 milioane și Leonardo SRL Cluj-Napoca cu 22,38 milioane. La nivel național cei mai mari datornici sunt exclusiv companii de stat: Compania Națională a Huilei SA e de departe cel mai mare datornic, cu 3,7 miliarde, Societatea Națională pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA Craiova cu aproape un miliard datorii, SN CFR SA cu 601 milioane, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA cu 431 milioane și respectiv Societatea Națională a Cărbunelui SA Ploiești cu 301 milioane.

Un comentariu

  1. numai din primele patru, s-u facut 5mld, adica 33% din datornici. suma totala e de 16mld conform anaf. si companiile de stat inca nu s-au terminat. probabil, ca ponderea este cam 50-50 stat-privati.

Scrie un comentariu

Articole similare