Închide

Apahida.ro: Casa Bântuită e istorie! În locul ei vor fi construite apartamente pentru rromi

Din județ by Actual de Cluj - apr. 29, 2017 1 768

Celebra ”Casa bântuită” de pe strada Libertății nr. 69 din Apahida a fost cumpărată în 2014 cu gândul de a fi revândută. Locuința nu a fost ofertată deși este bine amplasată, chiar la strada principală, aproximativ în mijlocul localității. Potențialii clienți au fost speriați de zvonurile care circulau printre localnici referitor la existența unor fantome care bântuiau casa.
Văzând că nu găsește client, noul proprietar a hotărât să demoleze casa și să încerce să vândă terenul. Chiar și fără sinistra casă, terenul nu și-a găsit client aproape doi ani.

În decembrie 2016 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metro-politană Cluj a decis să achiziționeze terenul de 725 de mp cu aproximativ 29.000 euro și construiască un ansambu de 6 locuințe modulare, care vor fi locuite de mai multe familii nevoiașe.

Din informațiile apahida.ro, cele 6 apartamente de pe strada Libertății vor fi locuite de 6 familii de romi de la Pata Rât și nu este singura locația din Apahida unde ar putea fi reintegrați o parte dintre locatarii rampei de gunoi.

Vestea că vor avea vecini câteva familii de rromi de la Pata Rât i-a nemulțumit pe o parte din vecini care au fost informați de cei care lucrează că aparta-mentele vor fi aduse mai multe persoane nevoiașe, însă nu au precizat de unde provin ele.

În Cluj-Napoca au fost achiziționate sau sunt în curs de achiziție aproximativ 16 apartamente in diverse zone ale orașului. Floreștiul și Baciul vor găzdui și ele familii nevoiașe de la Pata Rât.

Primarul comunei Apahida Grigore Fati ne-a declarat că proiectul a obținut autorizația de construcție, iar procedurile ce țin de urbanism au fost respectate. De asemenea edilul comunei s-a arătat nemulțumit de decizia conducerii Asociației metropolitane:

În prealabil trebuia să aibă loc o consultare cu autoritățile locale și abia
apoi să fie luată decizia de achiziție a respectivului teren. Poate avem si noi de facut o recomandare sau avem o obiectie cu privire la zona.
În plus avem și noi destule persoane nevoiașe chiar și rromi, dacă tot s-au construit aceste apartamente în Apahida, de ce nu le pot ocupa persoanele nevoiașe din Apahida, întrucât și UAT Apahida face parte din Zona Metro-politană Cluj?- a declarat Grigore Fati – Primarul comunei Apahida

Citește și:

35 familii de la rampa de gunoi a Clujului se mută în locuințe sociale cumpărate în proiect de 4 milioane de euro

Tags

Un comentariu

  1. f frumos gestul felicitari. o singura problema vad. odata adusi acolo se vor ocupa si de integrarea lor? pt ca altfel prevad mizerie gunoaie, certuri cu vecini samd

Scrie un comentariu