Închide

Prima discotecă din Gherla a fost la Clubul Tineretului. „Aici mi-am cunoscut viitorul soț!”

Din județ by Actual de Cluj - feb. 04, 2024 0 160

O sâmbătă seara obișnuită la Gherla. La miezul nopții nu mai este un local deschis în tot orașul, chiar dacă e sfârșit de săptămână, iar străzile sunt pustii. În ultimii ani, patronii au tot redus programul, din lipsă de clientelă. Mai rar de o dată pe lună se organizează câte o discotecă. „Dacă s-ar face în fiecare săptămână, n-ar mai veni lume”, recunoaște cu amărăciune un DJ care se ocupă de astfel de evenimente, pentru publicația gherlainfo.ro.

Tinerii, cei mai deschiși la astfel de ieșiri, sigur au chef de distracție, dar nu prea au bani. O intrare la discotecă poate să ajungă la 50-70 de lei. Dacă se mai adaugă consumația, e nevoie de cel puțin 150-200 de lei pentru o noapte. Așa că preferă să iasă mult mai rar.

Cum s-a ajuns aici? Gherla era un oraș cu localuri deschise până spre dimineața, iar în vremurile bune, se făceau adevărate pelerinaje, de la o discotecă la alta.

În 1971 se înființează Clubul Tineretului în oraș, într-o clădire veche, de pe strada 23 August la acea vreme, azi 1 Decembrie 1918. Ideea autorităților comuniste era să mobilizeze tineretul spre activități educative, culturale și sportive în timpul liber. Dar la un moment dat, cineva a venit cu ideea unei discoteci.

„Cred că era prin 1982 când s-a ținut prima discotecă”, își amintește Alexandru Bonțidean, cel care mai apoi, ani buni s-a ocupat de organizare. „Se organiza în fiecare săptămână, joia, sâmbătă și duminica, de la 18-21. Eram câte doi responsabili la eveniment. Au mai trecut pe acolo Ioan Pop, Dorel Bota, Silviu Muscaliuc, Dan Mureșan. Joia costa 3 lei biletul de intrare, iar la sfârșit de săptămână – 5 lei”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu